Antena 3 CNN Actualitate Social Vești proaste pentru români! Legumele s-au scumpit, urmează carnea

Vești proaste pentru români! Legumele s-au scumpit, urmează carnea

Vești proaste pentru români! Legumele s-au scumpit, urmează carnea
Sursa foto: foto: Pixabay.com
20 Noi 2018   •   08:38

Din cauza scumpirilor, fructele si legumele româneşti rămâne pe tarabe. Clienţii spun că nu îşi mai permit să ţină postul Crăciunului.

Un regim vegetarian este mai costisitor decât unul care în care găsim şi carne. Iar producătorii au anunţat că vor majora din nou preţurile.

Producţia de legume şi fructe româneşti este mult mai slabă faţă de anul trecut, spun producătorii. Iar preţurile, mai mari. Cartofii s-au scumpit cel mai mult, cu aproape 30%. Iar restul legumelor, în medie, cu 20%, arată statisticile oficiale.

În ciuda epidemiei de pestă porcină, preţul cărnii a rămas între 17 şi 20 de lei kilogramul. Totul se va schimba, însă, de luna viitoare, avertizează federaţiile agricole.

„Un 10-15% poate fi o creştere, pe o perioadă scurtă, când există cerere foarte mare. Vom asista la creşteri de preţ şi la morărit şi panificaţie, datorită scumpirii energiei şi că materia primă, grâul de calitate a fost achiziţionat de morari la preţuri mari”, a declarat Emil Dumitru, preşedinte Federaţia Pro Agro.

Din cauza pestei porcine, importurile de carne de porc ar putea ajunge de la 50 la peste 75%, estimează specialiştii.

×
Subiecte în articol: vesti proaste
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close