Antena 3 Actualitate Social Vești proaste pentru români! Se scumpește curentul de la 1 martie. Când vin primele facturi majorate

Vești proaste pentru români! Se scumpește curentul de la 1 martie. Când vin primele facturi majorate

23 Feb 2019   •   22:22
Vești proaste pentru români! Se scumpește curentul de la 1 martie. Când vin primele facturi majorate
Sursa foto: foto: Pixabay.com

Se scumpește curentul de la 1 martie, după adoptarea ordonanței "lăcomiei" emisă de Guvern pentru sectorul băncilor și al energiei. Mai exact, contribuţia de 2% pe cifra de afaceri impusă începând de anul acesta companiilor distribuitoare de energie nu este suportată de firme, ci de consumatori.

Scumpirea energiei este prevăzută pentru data de 1 martie, ceea ce înseamnă că primele facturi majorate vor fi suportate de consumatori de la 1 aprilie. Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei a publicat proiectele de ordin prin care tarifele de distribuţie sunt majorate cu peste 2,5 % începând cu 1 martie. Practic, procentul aplicat la cifra de afaceri a crescut prin controversata ordonanta 114 de la 0,1% la 2%, scrie un post de televiziune.

Spre exemplu, tariful E-Distribuţie Muntenia va creşte de la 107 lei pe megawatt-oră la aproape 110 lei. Aceeași ordonanță a lăcomiei prevede o contribuție de 2 % și pentru distribuitorii de gaze, astfel că cel mai probabil va crește și prețul acestora.
 

×
Subiecte în articol: vesti proaste

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close