Antena 3 CNN Actualitate Social Vești proaste pentru românii care nu-și plătesc curentul la timp! Ce condiții le poate impune furnizorul

Vești proaste pentru românii care nu-și plătesc curentul la timp! Ce condiții le poate impune furnizorul

Vești proaste pentru românii care nu-și plătesc curentul la timp! Ce condiții le poate impune furnizorul
23 Noi 2018   •   09:36

Românii care nu-și plătesc curentul la timp ar putea rămâne în beznă mult mai ușor, dacă nu vor plăti o garanție furnizorului de electricitate. Autoritatea Naționala de Reglementare în Domeniul Energiei a adoptat un ordin care a intrat deja în vigoare care le permite furnizorilor să le ceară consumatorilor care nu și-au plătit ultimele două facturi garanții bănești.

Banii pe care oamenii trebuie să-i depună în contul furnizorului pentru a nu fi debranșați reprezintă media a trei facturi, încasate cu titlul de garanție. Cu alte cuvinte, o familie cu dificultăți financiare care a întârziat plata ultimelor două facturi va fi obligată să mai plătească încă trei pentru a nu rămâne fără energie electrică. În cazul persoanelor prinse că fură curent, garanția se va întinde pe un an de zile.

Constrângerea poate fi aplicată, potrivit ordinului ANRE, doar de către 'furnizorii de ultimă instanță' cum sunt Enel, CEZ si EON, relatează ziare.com.

Până acum, românului ajuns în prag de debranșare ii era suficient sa își plătească – fie în al 12-lea ceas – restanțele către furnizorul de electricitate, ca să se asigure ca nu rămâne în beznă. ANRE a mentionat totuși în ordin ca furnizorii n-au dreptul sa le ceara garanții „consumatorilor vulnerabili”. Sunt considerați 'consumatori vulnerabil' doar oamenii înscriși in bazele de date ale instituțiilor de protecție sociala sau cei care sunt, totodată, bătrâni și bolnavi, potrivit Regulamentului de furnizare a energiei electrice.

 

 

×
Subiecte în articol: curent electric vesti proaste
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close