Antena 3 CNN Actualitate Social Viorica Dăncilă, despre programul Guvernului Orban: „Comasarea spitalelor presupune închiderea unor instituții medicale”

Viorica Dăncilă, despre programul Guvernului Orban: „Comasarea spitalelor presupune închiderea unor instituții medicale”

Viorica Dăncilă, despre programul Guvernului Orban: „Comasarea spitalelor presupune închiderea unor instituții medicale”
03 Noi 2019   •   16:54

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, premierul demis Viorica Dăncilă, a declarat duminică, la Focşani, după ce a vizitat Spitalul Judeţean de Urgenţă, la care s-au făcut mai multe investiţii în modernizare şi dotări în ultima perioadă, că aceste lucruri bune trebuie continuate de către orice guvernare, ea adăugând însă că e "un semn de întrebare" faptul că programul guvernului lui Ludovic Orban vizează şi comasarea unor spitale.

"Eu cred că lucrurile bune trebuie continuate. Indiferent de guvern, dacă este un guvern care ţine la oameni, care este implicat într-un domeniu atât de important precum sănătatea, trebuie să continue proiectele importante pentru oameni. Şi un proiect important este într-adevăr spitalul de aici de la Focşani. Este într-adevăr un semn de întrebare şi se creează nelinişte în spaţiu public pentru că în programul de guvernare pe care l-am văzut pentru instalarea noului guvern la un moment dat se vorbeşte despre comasarea spitalelor. Comasarea spitalelor presupune închiderea unor spitale. Eu sper să nu ne întoarcem în timp când se închideau spitale în România şi că trebuie să avem o abordare europeană, o abordare constructivă şi se ducem mai departe toate proiectele care sunt aşteptate de comunităţile locale, de judeţe şi de ţară", a afirmat candidatul PSD Viorica Dancilă, care a fost însoţită în vizita la spital şi de către ministrul demis al Sănătăţii, Sorina Pintea.

La rândul său, ministrul Pintea a declarat că noul spital este o investiţie necesară în oraş şi că ar trebui să nu îşi permită cineva să nu ţină cont de această necesitate, indiferent de cine va veni la guvernare.

"Este o investiţie pentru care am accesat fonduri europene, este o investiţie care din punctul meu, al ministrului Sănătăţii, este absolut necesară pentru acest oraş. Eu cred că nu îşi va permite nimeni să nu ţină cont de necesitatea acestei investiţii în această zonă, astfel încât noi vom lăsa lucrurile în aşa fel încât să poată să fie preluate din mers şi cred că o să aveţi grijă şi dumneavoastră, şi cei de aici, ca cineva să nu pună într-un sertar acest proiect şi să nu se continue această investiţie. Proiectul este demarat, există studiu de fezabilitate, există locaţie stabilită, lucrurile sunt foarte înaintate. Şi cred că putem avea o şansă", a declarat ministrul Sorina Pintea.

Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani a finalizat, la sfârşitul lunii august, lucrările de reabilitare şi modernizare a secţiilor de Pediatrie şi Chirurgie Infantilă, acestea fiind dotate în acelaşi timp cu aparatură de ultimă generaţie. Secţiile spitalului judeţean destinate copiilor aveau nevoie urgentă de reabilitare, acestea fiind de-a lungul timpului de mai multe ori în atenţia presei după ce aparţinătorii au reclamat condiţiile în care erau trataţi aici copiii.

Procesul de modernizare şi reabilitare a pavilionului central al Spitalului Judeţean Focşani vizează şi secţiile de cardiologie, medicină internă şi ginecologie. În urma unei finanţări de la Ministerul Sănătăţii, spitalul a fost dotat în ultimii ani cu aparatură de ultimă generaţie în valoare de peste 40 de milioane de lei, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: comasare Ludovic Orban viorica dancila
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close