Antena 3 CNN Actualitate Şoferii vor avea nevoie de câteva salarii pentru a-şi achita amenzile. Vezi noua strategie a Poliţiei Rutiere

Şoferii vor avea nevoie de câteva salarii pentru a-şi achita amenzile. Vezi noua strategie a Poliţiei Rutiere

Şoferii vor avea nevoie de câteva salarii pentru a-şi achita amenzile. Vezi noua strategie a Poliţiei Rutiere
Sursa foto: Foto: blogspot.com
22 Apr 2013   •   07:33

Unii nu poartă centura de siguranţă, alţii se grăbesc sau uită să aprindă luminile de întâlnire. Sunt principalele cauze ale accidentelor mortale pe drumurile din România. Poliţiştii au gândit o strategie nouă, asemănătoare cu cele din restul ţărilor europene, pentru ca în România să nu se mai moară pe şosele. Până în 2020, metoda ar trebui să dea şi roade.

Lipsa centurii de siguranţă este una dintre principalele cauze ale mortalităţii iar a doua este viteza. Aşa că poliţiştii se gândesc să interzică detectoarele de radar.

Conducerea unui ATV pe drumurile publice va fi interzisă.  Pietonii care traversează prin locurile nemarcate vor fi şi ei sancţionaţi mai asupru.

Pietonii nu sunt neapărat mai ordonaţi decât şoferii în trafic, spun poliţiştii. De multe ori se avântă pe trecere fără să se asigure iar viteza este prea mare pentru ca şoferul să mai poată evita impactul

Dispozitivele care blochează autoturismul în situaţia în care şoferul a băut vor deveni obligatorii. 

Doar jumătate dintre şoferi pornesc luminile de întâlnire.  Cumulate cu noile prevederi ale Codului Rutier, deja în dezbatere, nerespecatrea regulilor ar putea avea consecinţe "dureroase". Nu pe drum, ci în buzunare celor care le încalcă .

Graba pe şosea se va pedepsi scump. Atât de scump încât cei cu venit mediu pe economie ar putea avea nevoie de câteva salarii pentru a-şi achita amenda. Şi perioada de suspendare a permisului de conducere se va prelungi. În cazul unui accident de circulaţie soldat cu victime, perioada se prelungeşte la jumătate de an.

Strategia ar trebui ca în cel mult şapte ani să reducă la jumătate numărul victimelor din accidente rutiere.



×
Subiecte în articol: centura de siguranta
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close