Antena 3 CNN Actualitate Şoferii vor putea prezenta poliţa RCA și pe telefon, în format electronic

Şoferii vor putea prezenta poliţa RCA și pe telefon, în format electronic

Şoferii vor putea face dovada încheierii RCA şi în format electronic, pe telefon. Modificările legislative au fost publicate în Monitorul Oficial şi vor intra în vigoare în trei zile de la data publicării.

Şoferii vor putea prezenta poliţa RCA și pe telefon, în format electronic
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    08 Sep 2020   •   18:15

Până acum șoferii erau obligați să le prezinte polițiștilor dovada fizică a încheierii poliței RCA, respectiv asigurarea în format fizic.

Cei care prezentau polița RCA în format electronic, pe telefon, riscau să fie amendați de agentul constatator dacă nu aveau la ei și asigurarea pe hârtie.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat modificarea și completarea Normei nr. 20/2017 în ceea ce privește articolul care reglementează dovada încheierii asigurării RCA în cazul controalelor efectuate de către autoritățile abilitate.

Potrivit www.asfromania.ro, la articolul 10, punctul 11, şoferii vor avea trei modalităţi disponibile de a prezenta poliţa RCA, pe suport de hârtie, pe suport electronic sau prin verificare în baza de date AIDA, dezvoltată şi administrată de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România – BAAR, ce conţine informaţii cu privire la asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României şi prin care se certifică existenţa unui contract RCA valabil la data verificării.

Modificările și completările aduse Normei nr. 20/2017 au fost publicate în Monitorul Oficial şi intră în vigoare în termen de trei zile de la publicare.

 

 

×
Subiecte în articol: RCA
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close