Antena 3 CNN Actualitate Soldații francezi exersează cu tancurile Leclerc un scenariu după Articolul 5 din Tratatul NATO, la Smârdan

Soldații francezi exersează cu tancurile Leclerc un scenariu după Articolul 5 din Tratatul NATO, la Smârdan

Sute de militari francezi participă în această săptămână la exerciții de luptă în România.

Soldații francezi exersează cu tancurile Leclerc un scenariu după Articolul 5 din Tratatul NATO, la Smârdan
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Ian 2023   •   16:41

Un anunț în acest sens a fost făcut, luni, de Ministerul Apărării Naționale, MApN.

"Aproximativ 600 de militari francezi și 200 de vehicule militare din cadrul Grupului de Luptă dislocat în România (ROU BG - FRAN FN), cu Franța ca națiune-cadru, şi elementul național de sprijin francez vor desfășura, în perioada 23 - 27 ianuarie, exercițiul cu trageri de luptă 'EAGLE MEDA 23', la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre Române, din localitatea Smârdan, județul Galați", precizează sursa citată.

Potrivit MApN, scopul principal al exercițiului este antrenarea forțelor din cadrul Grupului de Luptă în ceea ce privește capacitatea rapidă de dislocare și executarea unei misiuni de luptă.

Exercițiul are la bază un scenariu fictiv, în cadrul unei operațiuni NATO - Apărare colectivă, în conformitate cu articolul 5, operațiune desfășurată pe Flancul de sud-est al Alianței Nord-Atlantice.

"În cadrul exercițiului vor fi executate și trageri de luptă cu principalele mijloace de lovire ale Grupului, tancurile Leclerc", menționează MApN.

Foto: tanc Leclerc

×
Subiecte în articol: Leclerc francezi Smârdan EAGLE MEDA
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close