Antena 3 CNN Actualitate Sorin Cîmpeanu: Elevii vor putea merge la școală pentru ore remediale, până la pragul de 6 la mie. Rata de infectare, făcută publică vinerea

Sorin Cîmpeanu: Elevii vor putea merge la școală pentru ore remediale, până la pragul de 6 la mie. Rata de infectare, făcută publică vinerea

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunţat că elevii vor putea merge la școală pentru ore remediale, indiferent de clasă și indiferent de scenariu, până la pragul de 6 la mie.

Sorin Cîmpeanu: Elevii vor putea merge la școală pentru ore remediale, până la pragul de 6 la mie. Rata de infectare, făcută publică vinerea
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    06 Mar 2021   •   21:27

"E nevoie să ne referim la rata de infectare care va fi făcută public în fiecare zi de vineri pentru a vedea în ce scenariu funcţionează fiecare şcoală în săptămâna următoare.

La peste 6 la mie, întreaga localitate intră în carantină, se suspendă orice activitate, inclusiv cele didactice. Până la 6 la mie, se aplică scenariul în care se încadrează localitatea şi s-au apropiat mult scenariul galben de cel roşu. 

Singura diferenţă e că în scenariul roşu, prezenţa fizică a celor din anii terminali e permisă dacă efectivele sunt până la maximum jumătate.

Analiza pe cele patru săptămâni de şcoală ne-a arătat că prezenţa fizică pentru elevii din clasele VIII-XII a fost sub jumătate, deci ele vor putea continua în scenariul roşu la fel cum au venit la şcoală şi în scenariul galben", a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, sâmbătă, la Antena 3.

Cîmpeanu: După un caz de COVID se face anchetă

"Ce s-a pierdut din cauza predării on-line nu poate fi recuperat tot prin predare online, e nevoie de prezentă fizică.

Indiferent de sceneriu, cei care trebuie să recupereze orele trebuie să vină fizic la şcoală.

E nevoie de prezenţă fizică cu respectarea măsurilor de protecţie pentru COVID.

Prezenţă fizică pentru simulări şi examene naţionale

Prezenţă fizică şi pentru simulări, şi pentru ore remediale, examenele naţionale cu respectarea tuturor normelor de distanţare.

Aş vrea să sperăm că examenele naţionale ne vor prinde într-o perioadă când nu vor fi localităţi în carantină", a msi spus ministrul Educaţiei.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu anunță printr-un comunicat de presă că elevii vor putea merge la școală pentru ore remediale, indiferent de clasa și indiferent de scenariu, până la pragul de 6 la mie.

Scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică,  cu excepția depășirii pragului de 6/1000, unde intrarea în carantină se aplică imediat.

În situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de  3/1.000 de locuitori dar mai mică de 6/1000 de locuitori participarea la ore este cu prezență fizică în unitatea de învățământ pentru:

- toți preșcolarii și elevii din învățământul primar,
- elevii din clasele a VIII-a,  a XII-a , a XIII-a și  elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în  respectivele clase terminale;

La nivelul localităților unde este instituită măsura carantinei zonale, nu sunt permise activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și activitatea didactică se desfășoară exclusiv online.

Este permisă organizarea cu prezența fizică, în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori a:
- simulărilor examenelor naționale și a examenelor pentru anii terminali;
- evaluărilor naționale;
- orelor remediale pentru toate clasele.

Masca de protecţie este obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi pentru studenţi şi va fi purtată în sălile de clasă, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior, cât şi în exterior. La orele de specialitate din învățământul vocațional este obligatorie purtarea măștii de protecție, cu excepția orelor de studiu ale instrumentelor de suflat. În acest caz este necesară asigurarea de spații individuale pentru exersare.

Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, indiferent de vârstă, precum și în timpul tuturor orelor de educație fizică desfășurate în spații exterioare.
 

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu şcoli rata infectare
Parteneri
Lista completă cu măsurile fiscale și ce impact vor avea în 2023 şi 2024
x close