Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sorin Cîmpeanu, declarație tranșantă despre mărțișoarele și florile oferite profesorilor de 1 martie

Ministrul Sorin Cîmpeanu, declarație tranșantă despre mărțișoarele și florile oferite profesorilor de 1 martie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut, duminică, o declarație menită să clarifice controversa referitoare la oferirea de mărțișoare și flori în perioada pandemiei.

Ministrul Sorin Cîmpeanu, declarație tranșantă despre mărțișoarele și florile oferite profesorilor de 1 martie
de Georgiana Adam    |    28 Feb 2021   •   18:01

Cu o zi înainte de 1 Martie, Cîmpeanu a precizat că, atâta timp cât regulile de protecție sunt respectate, respectarea tradiției prin oferirea de flori sau mărțișoare nu prezintă pericol.

Sorin Cîmpeanu: Dacă nu generăm aglomerație, mărțișoarele nu sunt o problemă

"Atâta vreme cât respectăm regulile de distanțare deja impuse prin ordinul de ministru comun, consider că nu este un pericol păstrarea tradiției prin a oferi o floare sau un mărțișor.

Să păstrăm limitele de distanțare, să nu generăm aglomerări de persoane și nu văd să fie vreo problemă deosebită din această perspectivă”, a spus Sorin Cîmpeanu.

El nu crede că interzicerea florilor sau mărțișoarelor de 1 Martie ar fi putut fi pusă în practică.

"Chiar dacă cineva, o autoritate - nu Ministerul Educației - ar interzice unui copil de clasa I-a, a II-a, care cu propriile mânuțe a fabricat mărțișoare pentru doamna învățătroare sau pentru propria-i mamă, nu cred că o astfel de măsură ar fi putut fi pusă în practică", a estimat ministrul Educației.

Raed Arafat: Lumea oricum o să dea mărțișoare, indiferent ce spunem noi

Anterior, secretarul de stat Raed Arafat a exprimat o opinie similară, afirmând că interzicerea oferirii de mărțișoare și flori nu ar fi funcționat.

"E o chestiune pe care toată lumea o să facă, indiferent de ce spunem noi. O să dăm (mărțișoare) dar o să respectăm și regulile. Dăm, păstrând distanța și purtând masca, dacă este vorba de persoane din afara familiei. Dacă este din familie (persoana căreia i se oferă, n.r.), este cu totul altceva.

Dacă este vorba de persoane dragi, dar din afara familiei, cărora vrem să le dăm un mărțișor, o floare, deși este perioada asta: da, dacă respectăm anumite reguli. Am zis că este o tradiție pe care o putem păstra și în pandemie, respectând anumite reguli de bază", a declarat Raed Arafat la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Sorin Câmpeau mărțișoare
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close