Antena 3 Actualitate Sorin Grindeanu, despre legea Big Brother: Trebuie să existe o balanţă între nevoia de securitate şi o viaţă privată

Sorin Grindeanu, despre legea Big Brother: Trebuie să existe o balanţă între nevoia de securitate şi o viaţă privată

08 Ian 2015   •   18:30

Au trecut mai bine de 24 de ore de la atentatul de la redacţia Charlie Hebdo, autorităţile franceze sunt în continuare în alertă iar evenimentele au lăsat urme în toată lumea, nu doar în Franţa. Astfel, în România a fost deschisă din nou discuţia despre legea "Big Brother", pentru care se caută o soluţie, după ce aceasta a fost declarată neconstituţională în 2012.

Sorin Grindeanu, Ministrul Societăţii Informaţionale a vorbit despre acest subiect: " În acest moment sunt trimise către Parlament, de la sfârşitul lunii decembrie modificări care ţin de modificare Codului de Procedură Legală, discutată de asemenea în acest grup. (...) De asemenea, am venit cu câteva propuneri care să reglemeteze regimul comunicaţiilor. Aceste propuneri pe care noi le-am făcut astăzi, înaintate către toate instituţiile, vor intra în dezbatere şi circuit normal. "

În legatură cu cartele prepay şi stocarea datelor, Sorin Grindeanu, Ministrul Societăţii Informaţionale a facut o precizare: " Vom ţine cont şi vom face dezbateri publice, în ceea ce privesc inclusiv punctele de vedere venite din societatea civilă".

" Trebuie să avem grijă în a avea o balanţă între nevoia de securitate a cetăţeanului, dar totodată şi nevoia de a avea şi o viaţă privată şi să nu încălcăm acest lucru, dar şi libertatea de exprimare", a mai adăugat acesta.
×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close