Antena 3 CNN Actualitate Sorin Grindeanu, la Antena 3: Proiectul de OUG privind grațierea nu era pe ordinea de zi. Data de 18 ianuarie de la finalul documentului este normală

Sorin Grindeanu, la Antena 3: Proiectul de OUG privind grațierea nu era pe ordinea de zi. Data de 18 ianuarie de la finalul documentului este normală

Sorin Grindeanu, la Antena 3: Proiectul de OUG privind grațierea nu era pe ordinea de zi. Data de 18 ianuarie de la finalul documentului este normală
18 Ian 2017   •   15:25

Premierul Sorin Grindeanu a reiterat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că proiectul de OUG privind grațierea nu se afla pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri, arătând că data de la finalul documentului, de 18 ianuarie, este justificată.

”Astăzi a fost prezentată de către ministrul Justiției, de dimineață”, a spus Sorin Grindeanu, într-o intervenție telefonică la emisiunea Esențial, de la Antena 3.

Sorin Grindeanu a precizat că este falsă ipoteza că venirea președintelui Klaus Iohannis în Guvern a stopat o discuție privind cele două proiecte, reiterând că ele nu au fost pe ordinea de zi.

”I-am rugat pe cei de la Secretariatul General să transmită către presă toate datele pe subiect. Explicația este că aseară, până după miezul nopții, au avut loc discuții cu toate ministerele pe legea bugetului și asta este explicația pentru care am și stat să conduc ședința de guvern”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Proiectul privind grațierea, în dezbatere publică

”Ministerul Justiției a elaborat două acte normative care sunt în dezbatere publică. Aceste acte normative au fost finalizate ieri și trimise spre consultare CSM, Înaltă Curte și Parchet. Ele vizează grațierea, nu amnistia. Grațiere care nu vizează fapte de corupție și fapte grave. Cel de-al doilea act vizează hotărârile CCR care stabilește pentru anumite fapte să fie mai bine precizate. Prin semnătura mea, ele au fost transmise tuturor celor interesați. Cand vom avea toate avizele vom discuta în Guvern”, a anunțat ministrul Justiției Florin Iordache, la finalul ședinței de Guvern.

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu Klaus Iohannis
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close