Antena 3 CNN Actualitate Sorin Oprescu: Păstrăm subvenţia pentru toţi bucureştenii. Preţul gigacaloriei - 100 de lei plus TVA

Sorin Oprescu: Păstrăm subvenţia pentru toţi bucureştenii. Preţul gigacaloriei - 100 de lei plus TVA

Sorin Oprescu: Păstrăm subvenţia pentru toţi bucureştenii. Preţul gigacaloriei - 100 de lei plus TVA
03 Oct 2010   •   14:12

Bucureştenii nu vor plăti mai mult pentru căldură în această iarnă. Primăria a decis să subvenţioneze preţul gigacaloriei pentru toţi locuitorii Capitalei branşaţi la sistemul centralizat de încălzire. Astfel, facturile nu vor fi mai mari decât cele de anul trecut, preţul gigacaloriei rămânând acelaşi: 100 lei. Efortul bugetar pentru acoperirea ajutorului este estimat la aproximativ 226 de milioane de lei, a spus primarul Capitalei.

Edilul şef al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea a decis să păstreze subvenţia la gigacalorie pentru toţi bucureştenii.

Oprescu a precizat că preţul plătit de bucureşteni la gigacalorie ca fi de 100 de lei plus TVA, diferenţa urmând să fie acoperită din bugetul municipalităţii. Efortul bugetar pentru acoperirea subvenţiei la gigacalorie a fost estimat la 226 de milioane de lei, respectiv aproximativ 52 de milioane de euro, a adăugat Oprescu.

"În urma unei analize serioase a specialiştilor din echipa mea, am decis să suportăm subvenţia la gigacalorie şi în această iarnă pentru toţi bucureştenii. Am luat această decizie chiar dacă vom face un efort bugetar suplimentar, pentru că şi aşa oamenii trăiesc vremuri grele. Şi ca să nu mai existe niciun fel de speculaţie, preţul gigacaloriei rămâne de 100 de RON plus TVA. La o primă estimare, efortul bugetar va fi de 226 milioane de RON, până la sfârşitul iernii, adică aproximativ 52 milioane de euro în folosul cetăţenilor Capitalei", a declarat Sorin Oprescu, citat de Mediafax.

Primarul Capitalei a subliniat însă că municipalitatea trebuie să rezolve problema RADET, despre care a reafirmat că este o "gaură neagră".

El a precizat că în luna noiembrie va prezenta un raport despre RADET, dar şi un plan de reorganizare a regiei, astfel încât de anul viitor să nu mai existe aceste probleme.

Oprescu a mai spus că practic reorganizarea RADET a început de un an de zile, dar că mai întâi trebuie făcută o evaluare, lucru care s-a întâmplat deja, raportul urmând să fie prezentat luna viitoare. Totodată, Oprescu a precizat că, în funcţie de concluziile specialiştilor, vor fi luate măsurile necesare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu gigacalorie TVA Capitală
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close