Antena 3 CNN Actualitate Sorin Ovidiu Vântu, urmărit penal pentru spălare de bani şi delapidare

Sorin Ovidiu Vântu, urmărit penal pentru spălare de bani şi delapidare

Sorin Ovidiu Vântu, urmărit penal pentru spălare de bani şi delapidare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    22 Aug 2012   •   09:07

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, liderul de sindicat Liviu Luca şi membrii ai conducerii PSV Company SA (fosta Petrom Service SA) au fost puşi sub învinuire de procurorii DIICOT pentru iniţiere, constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani, informează Agerpres.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au mai început urmărirea penală şi faţă de Gheorghe Şupeală, Ioan Bohâlţeanu, Nicolae Tănăsescu, Elena Petrovici, Gabriel Valentin Comănescu, Florin Radu Ciocănelea, Emil Nache, Zizi Anagnastopol - în calitate de reprezentanţi ai conducerii executive a SC PSV Company SA şi membri ai Consiliului Director al Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA - Petrom.

De asemenea, aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul lui SOV şi Octavian Ţurcan, în calitate de împuterniciţi ai societăţilor off - shore Comac Ltd., Stone Com Ltd şi Elbahold Ltd, pentru infracţiunile amintite.

Procurorii susţin că cei învinuiţi au constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat în scopul delapidării patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA - Petrom, în modalitatea însuşirii, pentru societatea nerezidentă Elbahold Ltd., a unei părţi din activul patrimonial pe care-l deţinea, prin diminuarea participaţiei deţinute la Petrom Service SA, de la 50% la 25% din acţiunile emise.

Pentru acest plan al învinuiţilor au fost folosite sume de bani aparţinând Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA  - Petrom şi ale membrilor acesteia.

În consecinţă, patrimoniul Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA - Petrom a fost prejudiciat cu aproximativ 12.000.000 euro.



×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close