Antena 3 CNN Actualitate Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat din închisoare. Decizia magistraților este definitivă

Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat din închisoare. Decizia magistraților este definitivă

Sorin Ovidiu Vintu va fi eliberat din Penitenciarul Rahova, după ce Tribunalul Municipiului București (TMB) a admis solicitarea sa, decizia magistraților fiind definitivă.

Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat din închisoare. Decizia magistraților este definitivă
27 Mar 2020   •   15:47

Sorin Ovidiu Vintu se afla în spatele gratiilor pentru a executa o pedeapsă de 10 ani de închisoare. În prezent, este judecat pentru că i-ar fi dat mită lui Bogdan Olteanu.

În 8 ianuarie, Judecătoria Sectorului 5 a decis să respingă propunerea de eliberare condiționată în cazul lui Sorin Ovidiiu Vîntu, „ca neîntemeiată”.

Ulterior, omul de afaceri a făcut contestație la Tribunalul Capitalei, instanță superioadă care i-a admis, vineri, cererea.

Decizia este definitivă, motiv pentru care Vîntu va părăsi penitenciarul.

Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la 10 ani de închisoare

În 26 aprilie 2018, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vîntu la 10 ani de închisoare, pentru spălare de bani şi delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA, prejudiciul fiind stabilit la peste 12 milioane de euro.

Judecătorii Curții de Apel București au contopit toate pedepsele omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, dispunând pentru acesta o pedeapsă de 10 ani de închisoare cu executare în dosarul patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA.

Acesta este cel de-al cincilea dosar în care omul de afaceri a fost condamnat.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) arătau, la data trimiterii rechizitoriului în instanţă, că în perioada 2005 - 2006, Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan au constituit un grup infracţional organizat ce a avut drept scop iniţial obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA, prin delapidarea acesteia.

Fondurile au fost folosite în dauna Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA şi implicit a membrilor săi, prin participarea offshore-ului Elbahold Ltd, controlat la acel moment de Vîntu şi ulterior de Luca, la majorarea de capital social al SC PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA), acţiunile Asociaţiei Salariaţilor diminuându-se de la 50 la 25 la sută, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

În 19 decembrie 2018, omul de afaceri a fost trimis în judecată de DNA, într-un alt dosar, în care este acuzat că i-a dat mită un milion de euro fostului președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Sorin Ovidiu Vîntu

Poliţiştii nu au mai întâlnit aşa ceva niciodată

Un şofer din Bucureşti a ieşit pozitiv la şapte din cele opt substanţe pe care aparatul Drugtest este programat să le detecteze

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close