Antena 3 CNN Actualitate Fii specialist în alegerea rafturilor potrivite: 6 greșeli de evitat!

Fii specialist în alegerea rafturilor potrivite: 6 greșeli de evitat!

În prezent, există o varietate bogată de modele de rafturi care pot fi folosite în diferite afaceri și o gamă aparent nesfârșită de opțiuni în ceea ce privește amenajarea lor.

Fii specialist în alegerea rafturilor potrivite: 6 greșeli de evitat!
de Georgiana Adam    |    09 Oct 2020   •   20:40

Când ai atâtea alternative, este ușor să cazi în capcane și să faci o alegere mai puțin inspirată.

Află în care sunt cele mai frecvente 6 greșeli, pe care le fac oamenii la alegerea rafturilor și cum să faci alegerea potrivită nevoilor tale:

1. Procesul de comandare a rafturilor

Când vine vorba de amenajare și de spații de depozitare destul de restrânse, fiecare cm contează. Indicat este să se facă o schiță adecvată spațiului, astfel se va putea găsi cel mai potrivit design de rafturi. O persoană care oferă astfel de servicii va ști să facă un plan prin care să aleagă rafturile potrivite prin care se maximizează fluxul operațional, se utilizează în mod eficient spațiul și se rezolvă provocările ce țin de organizare. 

În cazul zonelor de depozitare ale comercianților cu amănuntul sau cu ridicata, ale companiilor logistice sau ale altor tipuri de depozite, principalele probleme mai frecvent menționate în alegerea rafturilor metalice sau a sistemelor de rafturi pentru paleți sunt:

  • Spațiu irosit deasupra sau pe culoare
  • Capacitate prea mică
  • Incapacitate de adaptare pentru a asigura stocul în schimbare.

2. Ce se întâmplă dacă alegi modelul greșit de rafturi?

Atunci când alegi dintr-o gamă variată de opțiuni de rafturi, este recomandat să ții cont de locul unde vei pune rafturile și ce tipuri de produse vei depozita pe acestea. Dacă alegi modelul greșit de rafturi este posibil să fii dezamăgit că acestea nu se potrivesc în locul respectiv, așa cum ți-ai dorit.

În cazul rafturilor metalice, trebuie să fii atent la calitatea lor. Alege rafturi metalice care sunt durabile și rezistente la deformare, zgâriere și coroziune.

3. Evită rafturile alunecoase!

Unele rafturi sunt atât de lucioase încât este necesar să se pună o bucată de carton sub obiectele mici, pentru a le împiedica să cadă.

Specialiștii recomandă rafturile ventilate, care sunt foarte utile prin promovarea circulației aerului și deci sunt o alternativă bună la rafturile simple.

4. Unii oamenii nu sunt atenți la costurile ascunse ale rafturilor metalice

Pentru a economisi timp și bani, fii atent la calitatea rafturilor înainte de a le achiziționa. Poate la prima vedere vei fi entuziasmat de aspectul lor, însă dacă ele nu sunt din materiale anticorozive, după vreo 3 ani vei constata că rafturile metalice ruginesc și trebuie să le înlocuiești.

Alege rafturi din materiale care sunt durabile și rezistente împotriva ruginii și coroziunii. Astfel de rafturi metalice sunt și ușor de curățat și de reglat. Ele sunt preferate de către proprietarii de restaurante și alte afaceri.

5. Prea puține accesorii

Pentru a te asigura că ai utilizat spațiul în mod eficient, îți sugerăm să achiziționezi suficiente accesorii, pentru că ele sunt necesare. Există diferite modele:

  • Separatoare de rafturi care se adaugă pentru păstrarea condimentelor și a altor obiecte mici în siguranță, ca să nu se clatine sau să cadă
  • Șine de rafturi care reduc riscul de rupere a unor obiecte; ele țin produsele care ar putea să cadă de pe rafturi prin spate, sau prin părțile laterale
  • Separatoare pentru a crea o zonă de depozitare personalizată (cu produse, cutii, tigăi și altele)

Etichete de identificare, etc.

6. Curățarea rafturilor necesită timp

Alegând rafturile potrivite poți economisi timp sau ore de muncă. Ar fi grozav să te ocupi mai mult cu alte activități, decât de diferite treburi în zonele de depozitare slab organizate, care pot face aproape întotdeauna dificilă găsirea a ceea ce cauți. 

Dacă rafturile sunt de calitate și curățarea lor este rapid și ușoară. Există rafturi care au plăcile detașabile, care reduc riscul contaminării chimice; ele se pot transporta în zona unde pot fi spălate, astfel procesul de igienizare se face în mod optim și în același timp departe de alimente.

Când îți dai seama că rafturile tale sunt vechi sau neconforme, trebuie neapărat să le înlocuiești cu rafturi magazin noi, pentru a evita posibilele pericole și pentru a asigura siguranța alimentelor și a clienților. De regulă, rafturile metalice se înlocuiesc la fiecare 5 ani. Unele produse vin cu garanție împotriva ruginii și coroziunii, au o protecție antimicrobiană, care poate inhiba dezvoltarea mucegaiului și a bacteriilor.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close