Antena 3 CNN Actualitate Specialiștii trag un semnal de alarmă! O furtună solară este iminentă. Consecințele pe care le are asupra Pământului

Specialiștii trag un semnal de alarmă! O furtună solară este iminentă. Consecințele pe care le are asupra Pământului

Specialiștii trag un semnal de alarmă! O furtună solară este iminentă. Consecințele pe care le are asupra Pământului
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
18 Feb 2018   •   17:18

Pe 12 februarie, o flacără solară relativ mică de clasa C a erupt, acompaniată de o ejecţie coronală de masă (CME), trimiţând plasmă şi radiaţie electromagnetică în spaţiu, iar o parte din aceasta se îndreaptă spre Pământ.

Poate suna periculos, dar aceste evenimente nu sunt neobişnuite. Aceste fenomene sunt responsabile pentru unele dintre cele mai frumoase fenomene naturale: aurorele boreale, informează descopera.ro.

Dar aceste efecte nu sunt singurul rezultat al furtunii geomagnetice. Semnalele de comunicaţii de frecvenţă înaltă pot fi afectate, la fel şi semnalul GPS. Atmosfera tulburată poate afecta semnalele trimise între transmiţătoarele de la sol şi sateliţii de pe orbită. Mai mult, poate afecta reţelele de energie electrică.

Totuşi, NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) prezice doar probleme minore în aceste reţele, dar desigur, efectele ţin şi de rezistenţa şi siguranţa acestor tehnologii

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close