Antena 3 CNN Actualitate Spectacol de lumini în Capitală. Peste trei milioane de becuri au fost aprinse (VIDEO)

Spectacol de lumini în Capitală. Peste trei milioane de becuri au fost aprinse (VIDEO)

Spectacol de lumini în Capitală. Peste trei milioane de becuri au fost aprinse (VIDEO)
Sursa foto: foto: captura Antena 3
01 Dec 2017   •   19:13

Sărbătorile de iarnă de apropie cu pași repezi, iar Primăria Municipiului București a hotărât ca în această seară, de la ora 19:10, să se aprindă luminile de sărbători din centrul Capitalei. 

Tema iluminatului festiv de anul acesta are în vedere tradițiile și motivele tradiționale românești. Beculețele de tip Led vor fi în număr de peste trei milioane și se vor regăsi pe un traseu de peste 33 de kilometri, în 59 de locații din București. 

"De ziua României  împodobim Bucureştiul şi dăm startul oficial evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă. În premieră, având în vedere că se intra în Anul Centenar - 100 de ani de la Marea Unire - tema iluminatului de sărbători de anul acesta este inspirată din tradiţiile româneşti. Doresc să îi invit atât pe bucureşteni cât şi pe turiştii romani şi străini să viziteze Târgul de Crăciun al Bucureştiului, care are loc în Piaţa Constituţiei şi care a devenit, în ultimii ani, evenimentul central care marchează sărbătorile de iarnă din Capitala României", a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea

"Târgul de Crăciun organizat de PMB  are loc în perioada 1 - 27 decembrie în Piaţa Constituţiei şi reuneşte o zonă gastronomică variată cu produse specific româneşti, un târg de meşteşuguri şi produse tradiţionale cu peste 100 de căsuţe, spectacole de muzică şi dans din folclorul românesc, concerte, precum şi activităţi interactive pentru întreaga familie: patinoar în aer liber, carusel, ateliere creative şi Casa lui Moş Crăciun. Scena din cadrul Târgului de Crăciun Bucureşti găzduieşte numeroase spectacole de muzică şi dans, susţinute de cei mai apreciaţi artişti din România,  ediţia din acest an reunind peste 1.000 de artişti, de la coruri prestigioase, orchestre, grupuri de colindători, interpreţi de muzică populară, cântăreţi folk, până la trupe rock şi pop:  Loredana, Smiley, Andra, Direcţia 5, Bere Gratis, Voltaj, Horia Brenciu, Paula Seling, Luminiţa Anghel, Marcel Pavel, Pheonix, Iris, Vita de Vie, Gheorghe Zamfir, Fuego,  Ştefan Hruşcă, Ducu Bertzi, Orchestra Naţională 'Valahia', Corul de copii Radio, Orchestra 'Mundi Colour',  fiind doar câţiva dintre artiştii care vor anima atmosfera serilor de iarnă la Târgul de Crăciun Bucureşti. Târgul poate fi vizitat zilnic între orele 10,00- 22,00", a mai spus Gabriela Firea. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
A fost stabilită cauza morţii pentru DJ Lalla
x close