Antena 3 CNN Actualitate Spectacol la Dracula Fest

Spectacol la Dracula Fest

Spectacol la Dracula Fest
03 Mai 2015   •   10:40

Istoria a prins viaţă în aceste zile la Castelul Corvinilor din Hunedoara, unde au loc două mari evenimente. Târgul European al Castelelor, care îşi propune să promoveze cele mai frumoase monumente istorice din ţară, dar şi Festivalul Dracula. Poveştile despre vampiri, proiecţiile de film şi domniţele şi cavalerii care întregesc atmosefra au adunat la Hunedoara peste patru miii de turişti zilnic.

Sute de turişti din ţară sau din străinătate stau la coadă zilele acestea ca să vizitele Castelul Corvinilor. Faimosul monument de arhitectură gotică se numără printre obiectivele turistice promovate în cadrul Târgului European al Castelelor, care are loc chiar între zidurile acestuia. Organizatorii le prezintă pasionaţilor de istorie şi alte obiective turistice din ţară care merită să fie vizitate.

Atenţia turiştilor a fost însă captată de festivalul Dracula. Legendele vampirului din Transilvania au adunat mii de curioşi în sălile interesante ale castelului. Invitat special a fost chiar nepotul celebrului autor Bram Stoker, care a scris romanul "Dracula". Atmosfera a fost întregită de personajele îmbrăcate în costume din acea perioadă istorică.

Spectacolul se mută azi în curtea exterioară a castelului, unde mai multe ordine cavaleresti din ţară îşi vor dovedi în faţa turiştilor îndemînarea cu săbiile sau alte arme medievale.  

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close