Antena 3 CNN Actualitate Spital din Alexandria, copleșit de fluxul de pacienți. Medicii au depășit norma lunară de gărzi

Spital din Alexandria, copleșit de fluxul de pacienți. Medicii au depășit norma lunară de gărzi

Spitalul Județean de Urgență din Alexandria este sufocat de fluxul mare de pacienți care ajung în stare gravă. Medicii sunt depășiți numeric și ajung să facă câte 12 gărzi pe lună. În mod normal, medicii nu au voie să efectueze mai mult de cinci gărzi pe lună.

Spital din Alexandria, copleșit de fluxul de pacienți. Medicii au depășit norma lunară de gărzi
Sursa foto: Antena3
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Aug 2021   •   13:22

Spitalul Județean de Urgență Alexandria este cea mai mare unitate medicală din zonă, iar aici ajung în fiecare zi sute de pacienți în stare gravă.

Doctorii spun că tinerii absolvenți fug de specializările grele și preferă să muncească în spitalele din orașele mari din țară.

”În momentul de față sunt doar patru medici. Din ianuarie și până acum am scos câte patru-cinci posturi la concurs și nu s-a prezentat nimeni.”, spune medicul UPU Cătălin Dumitrașcu pentru Antena3.

Cătălin Dumitrașcu lucrează de ani de zile la Spitalul Județean Alexandria și spune că este nevoie de sacrificii uriașe pentru a reuși să-i trateze pe toți bolnavii.

La Spitalul Alexandria gărzile sunt asigurate doar de patru medici, iar de două săptămâni spitalul nu are un medic radiolog de gardă. Mai mult, la serviciul de ambulanță nu există un medic permanent.

Ajunși la unitatea de primiri urgență, localnicii trrebuie să aștepte multe ore ajutorul medicilor.

×
Subiecte în articol: spital pacienti alexandria
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close