Antena 3 CNN Actualitate Șapte pacienți COVID la Spitalul Foișor, alte câteva sute așteaptă pe liste pentru operații

Șapte pacienți COVID la Spitalul Foișor, alte câteva sute așteaptă pe liste pentru operații

La Spitalul Foișor sunt 868 de pacienţi pe lista de aşteptare pentru intervenţii chirurgicale, 57 de oameni în aşteptare pentru transplant, 28 de paturi la terapie intensivă, 189 de paturi pe secţii - toate aproape goale. 

Șapte pacienți COVID la Spitalul Foișor, alte câteva sute așteaptă pe liste pentru operații
de Georgiana Adam    |    09 Mai 2021   •   23:02

Astăzi, însă, mai sunt internaţi șapte pacienți în tot spitalul. Cu toate astea, centrul de excelenţă în medicină ortopedică nu-i primeşte pe cei care au nevoie să meargă din nou. 

Motivul: Spitalul Foişor e în continuare spital-COVID.

Șapte pacienți COVID la Foișor

"În prezent, în Spitalul Clinic "Foișor", se află 6 pacienți în secția ATI și 1 pacient în secție. 

Spitalul "Foișor" a îngrijit până la data acestei comunicări, un număr de 38 pacienți COVID-19, transferați din alte unități spitalicești de îngrijire, începând cu data de 10.04.2021, pacienți gravi sau mediu gravi, cu comorbidități”, se arată într-un comunicat de presă al spitalului.

Așadar, în urma evacuării, spitalul "Foișor" nu a fost niciodată plin cu bolnavi COVID, nici măcar secția ATI nu a fost ocupată în totalitate.

În consecință, cei de la vârful unității medicale cer ca spitalul să revină la specialitatea anterioară, mai ales că sute de pacienți cu probleme ortopedice se află pe lista de așteptare pentru operații.

DSP, singurul care poate revoca ordinul

Pe partea cealaltă a spitalului, în aripa veche, în zona ambulatoriului, sunt zeci de oameni care aşteaptă şi afară şi înăuntru.

Zilele trecute, cei de la DSP și-au dat avizul pentru ca doar 5 paturi ATI din totalul de 28 ale Spitalului "Foișor" să fie rezervate pacienților COVID. 

Revenirea la normalitate a unității medicale stă însă în pixul celor de la vârful Departamentului pentru Situații de Urgență, singurii care pot revoca ordinul de evacuare.
 

×
Subiecte în articol: Spitalul Foişor COVID-19
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close