Antena 3 CNN Actualitate Sprijin pentru Republica Moldova. Ponta: Gazoductul Iaşi-Ungheni, finalizat până la 15 aprilie

Sprijin pentru Republica Moldova. Ponta: Gazoductul Iaşi-Ungheni, finalizat până la 15 aprilie

Sprijin pentru Republica Moldova. Ponta: Gazoductul Iaşi-Ungheni, finalizat până la 15 aprilie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    21 Feb 2014   •   19:37

Guvernul de la Bucureşti va garata investiţiile firmelor româneşti în Republica Moldova în proporţie de 80%, în limita unui plafon total care poate ajunge la un miliard lei în acest an, a anunţat premierul Victor Ponta.

Reprezentanţii celor două guverne au semnat la Chişinău două memorandumuri, primul pentru ajutor reciproc în caz de urgenţe medicale şi al doilea între Ministerele Educaţiei.

20 de milioane de euro pentru lucrări de infrastructură preşcolară vor fi transferaţi la Chişinău în următoarele 10 zile. Din 2014, Guvernul român va oferi studenţilor moldoveni burse Erasmus pentru un singur an an, suplimentar sistemului de burse existent.

Ponta le-a dat o veste bună moldovenilor şi în ceea ce priveşte lucrările pentru gazoductul care subtraversează Prutul. 1,2 milioane euro, reprezentând contribuţia românească pe teritoriul Moldovei au ajuns în conturile guvernului de la Chişinău. Lucrările pe parte română vor fi gata până pe 15 aprilie.

"Evident că ne-am ţinut de cuvânt şi nu am venit cu mâna goală, ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea a venit cu ordinul de plată pentru contribuţia României la ce s-a lucrat deja în partea Republicii Moldova", a spus Ponta, la Chişinău, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu omologul său moldovean, Iurie Leancă.


×
Subiecte în articol: Republica Moldova România Victor Ponta
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close