Antena 3 CNN Actualitate Stare de alertă pentru o a patra localitate din Buzău: Aproape 1.000 de oameni, izolaţi de nămeţi până în cinci metri înălţime

Stare de alertă pentru o a patra localitate din Buzău: Aproape 1.000 de oameni, izolaţi de nămeţi până în cinci metri înălţime

Stare de alertă pentru o a patra localitate din Buzău: Aproape 1.000 de oameni, izolaţi de nămeţi până în cinci metri înălţime
Sursa foto: Foto: INTACT Images
14 Feb 2012   •   17:26

Autorităţile din Buzău au instituit, marţi, starea de alertă şi în localitatea Valea Râmnicului, unde aproximativ 1.000 de oameni sunt izolaţi de mai multe zile în două cătune, informează Mediafax. Locuinţele din această localitate sunt acoperite de nămeţi de până la cinci metri, iar mulţi dintre cei izolaţi nu au alimente şi apă.
   
Potrivit primarului localităţii Valea Râmnicului, Ion Sandu, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă i-a solicitat prefectului de Buzău instituirea stării de alertă până joi la ora 20.00, iar cererea a fost avizată de reprezentantul Guvernului în teritoriu.
   
Primarul spune că instituirea stării de alertă în această localitate era necesară pentru că autorităţile locale nu se mai pot descurca cu utilajele de care dispune Primăria, respectiv un buldoexacator şi un tractor cu lamă închiriat.
   
Sandu a precizat că în comuna Valea Râmnicului sunt aproximativ 1.000 de oameni care sunt izolaţi de mai multe zile în două cătune, mulţi dintre ei fără alimente şi apă, dar şi fără medicamente.
   
"Sunt probleme deosebite. Am acţionat noi cu un buldoexacator pe care îl avem şi cu un tractor cu lamă, iar o vreme am ţinut lucrurile sub control, însă până la urmă nu s-a mai putut. E prea multă zăpadă ca să-i facem faţă doart cu aceste utilaje. Îmi trebuie utilaje grele pentru a debloca circulaţia, am mobilizat şi cetăţenii, cei care s-au deszăpezit să-i ajute pe ceilalţi, am închiriat utilaje să fac pârtie şi să ajung la oamenii ăştia care sunt izolaţi. La Rubla sunt circa 750 de oameni izolaţi şi mai am într-un alt sat vreo 200 de persoane izolate", a declarat primarul din Valea Râmnicului.
   
În judeţul Buzău, alte trei comune, Bisoca, Râmnicelu şi Puieşti, sunt în stare de alertă până joi.
   
Potrivit prefectului judeţului Buzău, Paul Beganu, instituirea stării de alertă implică alocarea de resurse suplimentare şi un management unitar al forţelor şi mijloacelor implicate.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close