Antena 3 CNN Actualitate Statul a cheltuit aproape 500.000 de euro ca să-i cazeze pe migranții ilegali

Statul a cheltuit aproape 500.000 de euro ca să-i cazeze pe migranții ilegali

Aproape 500.000 de euro au cheltuit autorităţile române, doar anul acesta, ca să-i cazeze pe migranţii ilegali în pensiunile din judeţul Arad.

Statul a cheltuit aproape 500.000 de euro ca să-i cazeze pe migranții ilegali
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Oct 2021   •   15:57

Cei mai mulţi dintre migranţi sunt afgani, iar la această sumă se adaugă şi banii alocaţi pentru hrana lor.

„Este o presiune financiară imensă pe statul român fiindcă se plăteşte cazare 14 zile, plus masă. Soluţia ar fi să-i testăm”, spune directorul DSP Arad, Horea Timiş.

Toate cele 6 pensiuni din judeţul Arad, înscrise în programul de carantinare sunt pline, iar numărul migranţilor este într-o continuă creştere.

„Am la capacitate maximă. S-au făcut presiuni dacă putem să luăm suplimentar transfugi.”, spune Florentina Pintea, patron de pensiune.

Pentru carantinarea fiecărui migrant, statul alocă 230 RON pe zi. Doar în 2021 au fost plătiţi către unităţile de cazare aproape 500.000 de euro.

„Marea majoritate, cu câteva excepţii, persoanele carantinate sunt cetăţeni străini sau apatrizi. Cetăţeni români am avut doar cazuri singulare.”, ne explică prefectul de Arad, Csaba Toth.

Migranţii intră în România prin vămile cu Serbia pentru că aici controalele sunt mai relaxate. Ştiu că vor intra în carantină şi profită de cele două săptămâni pentru că primesc cazare şi masă gratis.

Cum numărul migranţilor este în creştere, presiunea pe bugetul Romăniei va fi din ce în ce mai mare. Numai în judeţul Arad, în pensiunile de aici, sunt cazaţi aproximativ 200 de migranţi.
 

×
Subiecte în articol: migranti afgani
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close