Antena 3 CNN Actualitate O stradă dintr-un cartier braşovean asfaltată în campania electorală a fost decopertată în miez de noapte."A fost asfaltată din greşeală”

O stradă dintr-un cartier braşovean asfaltată în campania electorală a fost decopertată în miez de noapte."A fost asfaltată din greşeală”

Localnicii din cartierul braşovean Tractorul au fost treziţi în miez de noapte de utilajele venite să decoperteze o porţiune din strada Ioan Socec. Lumea este confuză iar autorităţile spun că strada a fost asfaltată din "greşeală” în campania electorală din luna septembrie.

O stradă dintr-un cartier braşovean asfaltată în campania electorală a fost decopertată în miez de noapte."A fost asfaltată din greşeală”
de Claudia Popovici    |    27 Oct 2020   •   21:00

Luni spre marţi noaptea pe strada Ioan Socec, din cartierul braşovean Tractorul, a fost zarvă mare. Muncitorii au raşchetat o porțiune din drum, au încărcat totul în basculante şi s-au făcut nevăzuţi.

”Sunt 10 blocuri în zona respectivă și a fost sărbătoare când a fost turnat asfaltul. Azi-noapte însă trepida tot blocul. Am sărit din pat și am ieșit să filmez”, a precizat un locuitor din zonă

Asfaltarea s-a făcut din "greşeală”

O mare parte din strada Ioan Socec aparţine de domeniul public, fiind donată primăriei de locuitorii din zonă pentru ca municipalitatea să aibă dreptul legal să investească în infrastructură.

În campania electorală, când primăriile au început să arunce cu asfalt în stânga şi în dreapta, s-a omis un lucru foarte important: o porțiune de circa 700 mp din strada Ioan Socec se află în litigiu, la această oră fiind trei procese pe rol, notează libertatea.ro

Astfel, asfaltarea s-a realizat fără autorizaţie de construire şi proprietarul a somat Primăria să readucă terenul la starea iniţială.

Cei 700 mp au fost readuşi la starea iniţială în toiul nopţii

Președintele Asociației Comunitare pentru Dezvoltarea Cartierului Tractorul, Sebastian Ichim, a postat imaginile cu strada Ioan Socec decopertată.

 

Conform datelor din sistemul electronic de achiziții publice, compania care a turnat asfaltul pe strada Ioan Socec a obținut în ultima vreme contracte pentru lucrări de reparații străzi în municipiul Brașov în valoare totală de peste 33 milioane de lei (6,8 milioane de euro).

În paralel, Primăria spune că nu va deconta niciun leu pentru asfaltare.

”Din moment ce nu au avut autorizație și nici ordin de începere a lucrărilor nu se va plăti nici un ban. Strada nu era cuprinsă în planul de asfaltări pe contractul-cadru. Firma făcea însă asfaltări pe mai multe străzi din zonă”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov pentru libertatea.ro

×
Subiecte în articol: Brașov
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close