Antena 3 CNN Actualitate Străinii ne cumpără ţara la preţ de nimic

Străinii ne cumpără ţara la preţ de nimic

Străinii ne cumpără ţara la preţ de nimic
07 Feb 2007   •   00:03

Străinii ne iau pământurile. Agenţii imobiliari braşoveni spun că englezii sunt cei mai interesaţi de terenurile din zona Braşovului. Afacerile sunt profitabile, pentru că preţurile sunt deocamdată mici, în comparaţie cu cele din străinătate. Străinii sunt din ce în ce mai interesaţi de turismul românesc. Dovezile sunt vânzările foarte multe ale terenurile din zona Braşovului, începând cu 1 ianuarie 2007. Agenţii imobiliari braşoveni sunt asaltaţi. Străinii vor să cumpere terenuri, pe care, apoi, ridică întregi cartiere.

În timp ce pentru români preţurile sunt piperate, străinilor le convine. Asta chiar dacă, faţă de anul trecut, preţurile la terenuri au crescut foarte mult. Agenţii imobiliari spun că în Poiana Braşov acestea s-au dublat, iar în zona Branului s-a înregistrat o crestere de 60 ? 70%.

În centrul municipiului, preţul unui metru pătrat de teren porneşte de la 350 de euro. La intrarea in Poiana Braşov, terenurile se vând cu minimum 60 de euro pe metru pătrat, iar în Bran-Moeciu, preţul unui metru pătrat este cuprins între 30 şi 70 de euro.

Observator

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close