Antena 3 CNN Actualitate Cele mai bune soluții naturale cu care să stropești pomii primăvara pentru a avea o recoltă bogată tot anul

Cele mai bune soluții naturale cu care să stropești pomii primăvara pentru a avea o recoltă bogată tot anul

Agricultorii au împărtășit din trucurile lor pentru a avea o cultură bogată de fructe. Aceștia au spus care sunt cele mai bune soluții naturale cu care pot fi stropiți pomii, primăvara.

Cele mai bune soluții naturale cu care să stropești pomii primăvara pentru a avea o recoltă bogată tot anul
Sursa foto: Gettyimages
de Georgiana Adam    |    10 Mar 2024   •   08:00

În lumea fascinantă a horticulturii, specialiștii dezvăluie informații cruciale despre îngrijirea pomilor, oferindu-ne sfaturi prețioase pentru a ne asigura că grădinile noastre vor străluci în toată splendoarea lor.

Un aspect deosebit de important este fertilizarea, iar experții ne reamintesc că nu toți pomii necesită îngrășăminte în fiecare an. Ei susțin că fertilizarea se impune doar în cazul condițiilor proaste ale solului sau al unui pom care a suferit în anul precedent.

Martie, luna așteptată cu nerăbdare de grădinari, vine cu întrebarea: "Cu ce să stropești pomii?" Specialiștii răspund cu soluții uimitoare, recomandând uleiuri minerale sau horticole, sulful de var pentru controlul bolilor, sau chiar vopsea latex și cupru sub diferite forme. Aceste tratamente aplicate în luna martie promit un pom sănătos și ferit de boli.

În plus, experții subliniază că o tundere corectă a pomilor în această perioadă va asigura o recoltă bogată la toamnă. Dacă visezi la mere suculente sau cireșe delicioase, acum este momentul să acționezi. Tunderea în mod corespunzător, eliminarea ramurilor deteriorate și fertilizarea primăvăratică vor transforma grădina ta într-un paradis al gusturilor.

Atenție la alegerea îngrășământului! Specialiștii ne sfătuiesc să optăm pentru o formulă specifică pentru pomii fructiferi, astfel încât să le oferim exact ceea ce au nevoie pentru a se dezvolta armonios, potrivit micul-fermier.ro.

×
Subiecte în articol: stropire pomi
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close