Antena 3 CNN Actualitate Studenţii se plâng că nu au locuri în cămine nici în acest an. Cât costă o cameră studenţească

Studenţii se plâng că nu au locuri în cămine nici în acest an. Cât costă o cameră studenţească

Studenţii se plâng că nu au locuri în cămine nici în acest an. Cât costă o cameră studenţească
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Sep 2012   •   08:59

Numărul de locuri disponibile în căminele universităţilor bucureştene sunt insuficiente pentru toţi studenţii care solicită un loc de cazare, susţin reprezentanţii organizaţiilor studenţeşti din Capitală.

În căminele Universităţii Politehnice din Bucureşti, locurile disponibile acoperă 80% din cererile depuse de studenţii acestei instituţii de învăţământ superior, a anunţat preşedintelui Uniunii Naţionale a Studenţilor din România, Ioan Poenaru, potrivit Agerpres.

Astfel, pentru a face faţă solicitărilor, se va mări numărul de studenţi în cameră. Drept urmare, în camerele pentru doi studenţi vot fi cazaţi trei, iar în cele pentru patru studenţi vor sta cinci, susţine Poenaru.

Un studiu realizat de o altă organizaţie studenţească - Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) - în Universitatea Politehnica din Bucureşti arată că din cele 13.050 de locuri disponibile, au fost alocate studenţilor doar 12.451, însemnând că au rămas neocupate 599 de locuri, în condiţiile în care au fost depuse 15.412 cereri de cazare din partea studenţilor.

O situaţie asemănătoare se întâlneşte şi la Academia de Studii Economice, unde din 5.788 de locuri disponibile, au rămas neocupate 526, deşi au fost depuse 9.646 cereri.

Pe de altă parte, la Universitatea Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu", Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", Universitatea Naţională de Muzică, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport şi Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative locurile disponibile în cămine au fost acordate în totalitate studenţilor, soluţionându-se majoritatea cererilor de cazare.

La polul opus se află Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, care acoperă în proporţie de 90% nevoia studenţilor, supracazând cu 214 locuri mai mult decât cele 2.514 disponibile şi având 3.280 de cereri de cazare.

În aceeaşi situaţie, potrivit studiului, se află şi Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti şi Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale", supracazând cu 47 de locuri mai mult decât cele 379 disponibile şi respectiv 33 din 306 de locuri disponibile, dar acoperind integral cererea studenţilor de cazare.

În privinţa tarifelor practicate de universităţi, acestea diferă în funcţie de numărul de locuri în cameră, de condiţiile de cazare, variind pentru camere cu baie proprie şi cele cu modul sau baie comună. Preţurile variază între 87 şi 265 lei.






×
Subiecte în articol: studenti
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close