Antena 3 CNN Actualitate Sturion de 140 kilograme, în valoare de 10.000€, găsit în căruţa unor bărbaţi din Isaccea

Sturion de 140 kilograme, în valoare de 10.000€, găsit în căruţa unor bărbaţi din Isaccea

Un sturion de 140 de kilograme, în valoare de aproximativ 10.000 de euro pe piaţa neagră, a fost găsit de poliţiştii de frontieră în căruţa unor bărbaţi din localitatea Isaccea, judeţul Tulcea.

Sturion de 140 kilograme, în valoare de 10.000€, găsit în căruţa unor bărbaţi din Isaccea
Sursa foto: Poliţia de Frontieră
de Alin Tarnovschi    |    05 Mar 2021   •   10:19

"Monstrul" de peste 2,5 metri ar fi valorat o avere pe piaţa neagră, mai ales dacă ar fi avut şi icre. Sturionul din specia morun are unele dintre cele mai scumpe icre negre, un kilogram valorând aproximativ 1.000 de euro sau chiar mai mult.

Morunul de 140 de kilograme găsit în căruţă unor bărbaţi din Isaccea era încă viu atunci când poliţiştii de frontieră i-au prins pe cei doi braconieri.

"Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat în zona de competență doi cetăţeni români care transportau, într-un atelaj hipo, un morun de 140 kilograme.

În data de 04.03.2020, în jurul orei 13.00, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea, județ Tulcea, acționând în baza unei informaţii, au oprit pentru control, pe raza localităţii Grindu, un atelaj hipo în care se aflau două persoane de sex masculin, în vârstă de 41, respectiv 61 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea.

Sturion de 140 kilograme şi 2,5 metri, găsit în căruţă

În urma controlului, polițiștii de frontieră au descoperit, în atelaj, un sturion din specia morun, în stare vie, având greutatea de 140 kilograme şi o lungime de peste 2,50 metri.

Cei doi bărbaţi au declarat că, au pescuit peștele în fluviul Dunărea și intenționau să-l comercializeze. 

Peștele a fost redat mediului natural în prezența reprezentanților Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, a polițiștilor de frontieră şi a unuia dintre suspecți.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

×
Subiecte în articol: Tulcea morun sturion Isaccea
Parteneri
Primele imagini exclusive din timpul atacului de la Padina!
x close