Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: Aviatorii şi-au recâştigat drepturile în instanţă

Subiectiv: Aviatorii şi-au recâştigat drepturile în instanţă

Subiectiv: Aviatorii şi-au recâştigat drepturile în instanţă
de S.T.    |    11 Iun 2014   •   21:29

Moştenitorii lui Adrian Iovan vor primi o diferenţă de bani între pensia iniţială a acestuia şi cea revizuită începând cu 2010, în urma câştigării unor procese, pentru readucerea pensiilor aviatorilor la cuantumul iniţial, de o alianţă procesuală gestionată de casa de avocatură Piperea şi Asociaţii.

În anii 2010 - 2011, succesiv, Guvernul a tăiat pensiile aviatorilor, reducându-le cu o pondere ce a variat între 60 şi 97%.

Astfel, au fost emise decizii de recalculare a pensiilor a mii de foşti aviatori, în baza Legii nr. 119/2010, care, potrivit casei de avocatură, este "contrară CEDO, deci inaplicabilă".

Aceste decizii au fost atacate in instanţă de o alianţă procesuală gestionată de Piperea şi Asociaţii, iar Curtea de Apel Bucureşti a admis irevocabil contestaţia, repunându-i în drepturile lor iniţiale pe pensionarii aviatori.

Potrivit casei de avocatură Piperea şi Asociaţii, "încă o dată, instanţele române au dat statului român o lecţie de drept şi democraţie, arătând că o lege nu este lege dacă nu respectă drepturile câştigate, principiul predictibilităţii şi principiul neretroactivităţii legii".

Miercuri seară, la Antena 3, Răzvan Dumitrescu şi invitaţii emisiunii sale au comentat pe marginea acestui subiect.


Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu".

×
Subiecte în articol: Subiectiv Răzvan Dumitrescu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close