Antena 3 CNN Actualitate Supraviețuitor din Colectiv, despre spitalele din România: Este genocid ceea ce se întâmplă acolo!

Supraviețuitor din Colectiv, despre spitalele din România: Este genocid ceea ce se întâmplă acolo!

Supraviețuitor din Colectiv, despre spitalele din România: Este genocid ceea ce se întâmplă acolo!
10 Mai 2016   •   12:04

Basistul trupei „Up to Eleven“, Liviu Popescu, vorbește într-un interviu acordat jurnalistei Diana Seceleanu despre cum a fost infectat cu bacilul Piocianic în spitalele din România, laudă medicii români, dar acuză condițiile în care sunt tratați bolnavii în spitalele din țară: E genocid!

"Dacă ne referim la cadrele medicale -medici, asistente, infirmiere- au fost la înălţime! Eu am avut norocul să ajung în singurul spital specializat în arsuri din ţară! Singurul în care se făceau băi arşilor şi singurul în care medicii erau experţi în tratarea marilor arşi. Bineînţeles, şi aici, la Spitalul de Arşi, infrastructura este la pământ: paturi vechi susţinute de cutii de carton, o singură cadă în care se spălau arşii, trei-patru bolnavi într-un salon în care zilnic intrau mulţi vizitatori şi, din păcate, deja celebrele infecţii nosocomiale, care au omorat mai mulţi oameni decât arsurile. Eu am fost infectat din a şasea zi pe plaga de pe spate cu bacilul piocianic, o bacterie intraspitalicească foarte rezistentă şi agresivă. Practic, este sensibilă la un singur antibiotic, Colistin, care după mai multe zile de administrare duce la blocaj renal. Până la transferul în Austria am trecut prin dureri insuportabile, temperaturi de peste 39 de grade, grefe distruse de bacterii, insomnii. La AKH Viena mi-au gasit şi o formă foarte rezistenă de stafilococ auriu – MRSA . Între personalul medical de la Spitalul de Arşi si cel de la AKH nu este nici o diferenţă din punct de vedere profesional,  dar diferenţa dintre spitale este astronomică.

Revenind la sistemul nostru, dacă vorbim de manageri, decidenţi, miniştri, secretari de stat, aici lucrurile stau trist. Am fost minţiţi de multe ori şi asta a costat multe vieţi. Peste jumătate din răniţii decedaţi au murit din cauza acţiunii defectuase a celor de mai sus. Nu s-a cerut ajutor din prima clipă, pacienţii au fost transferaţi târziu, nu s-a vorbit despre pericolul infecţiilor, nu a existat o triere la locul accidentului şi altele.

...
Revenind, noi, răniţii din Colectiv , am mai avut cât de cât acces la normalitate.  Altfel, Spitalul de Arşi e plin. Oameni cu explozii, cu arsuri, pe care doctorii îi operează şi ei se tratează cu ceai de pelin pentru spălat şi cremă de gălbenele… Oamenii nu ştiu, nu au posibilităţi şi practic sunt privaţi de ceea ce au nevoie. Sunt oameni care mor în spitale pentru că se fură medicamente, pentru că umblă gândaci prin salon şi pentru că în 300 de spitale din ţară totul se dezinfectează cu apă de ploaie, cu soluţii diluate, care nu numai că nu ajută, dar fac bacteriile şi mai rezistente. Oamenii responsabili de asta ar trebui executaţi, este genocid!", spune Liviu Popescu.

Mai multe, pe site-ul jurnalistei Diana Seceleanu.

×
Subiecte în articol: colectiv tragedie colectiv spitale
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close