Antena 3 CNN Actualitate Surpriza găsită de inginerii RAR lângă schimbătorul unei maşini pe care mulţi români o confundă cu Dacia 1300

Surpriza găsită de inginerii RAR lângă schimbătorul unei maşini pe care mulţi români o confundă cu Dacia 1300

Inginerii RAR Vrancea au avut parte de o surpriză atunci când au verificat schimbătorul unei maşini pe care mulţi români o confundă cu Dacia 1300.

Surpriza găsită de inginerii RAR lângă schimbătorul unei maşini pe care mulţi români o confundă cu Dacia 1300
Sursa foto: Facebook | Registrul Auto Român Oficial
de Alin Tarnovschi    |    28 Apr 2023   •   09:52

Maşina, care seamănă izbitor cu celebra Dacia 1300, este, de fapt, un Renault 12 Sinpar, un model fabricat de Renault într-un număr limitat.

Maşina a fost cumpărată de un român din Elveţia şi adusă apoi în România pentru a fi înmatriculată.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Chiar dacă este berlină, maşina are lângă schimbătorul de viteze o manetă suplimentară pentru 4x4, astfel că are tracţiune integrală.

"De la distanță ar putea fi confundat ușor cu o Dacia 1300, dar maneta suplimentară de lângă schimbătorul de viteze și inscripția “4x4” spulberă iluzia optică: în fotografii este un Renault 12 Sinpar, fabricat în 1974.

Dacă versiunea break a avut rezultate notabile în Raliul Côte d’Ivoire – Côte d’Azur, versiunea berlină a fost extrem de puțin cunoscută și fabricată într-un număr limitat, iar unul dintre exemplare a fost cumpărat din Elveția de un român și adus la RAR Vrancea pentru eliberarea CIV.

Vânzătorul susține că automomobilul nu a mai fost folosit de aproape 40 de ani, dar își amintește că vecinii săi se mirau cum poate urca dealurile din localitate fără probleme, fără a ști ce se află sub caroseria mașinii", se arată într-o postare de pe pagina de Facebook Registrul Auto Român Oficial.

Citeşte şi: Inginerii de la RAR Bacău au descoperit un buton secret în torpedoul unui Audi, iar proprietarul a rămas fără ITP

De la distanță ar putea fi confundat ușor cu o Dacia 1300, dar maneta suplimentară de lângă schimbătorul de viteze și...

Publicată de Registrul Auto Român Oficial pe Joi, 27 aprilie 2023

×
Subiecte în articol: RAR Vrancea Dacia 1300 Renault 12
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close