Antena 3 Actualitate Surse: Guvernul prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile. Ministrul Sănătății: Vor intra localități în carantină

Surse: Guvernul prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile. Ministrul Sănătății: Vor intra localități în carantină

de Cristina Tudorache    |    14 Iul 2020   •   17:50
Surse: Guvernul prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile. Ministrul Sănătății: Vor intra localități în carantină
Sursa foto: Antena 3

Potrivit unor surse guvernamentale, Executivul va prelungi starea de alertă în România cu încă 30 de zile, decizia urmând a se lua miercuri în ședința de guvern. Nelu Tătaru, a declarat, marţi, că se impune prelungirea stării de alertă, menţionând că de la 15 iulie nu vor fi impuse restricţii, dar nici nu vor fi măsuri de relaxare. Ministrul Sănătății a precizat că unele localități sau regiuni ar putea intra în carantină, menționând însă că autoizolarea va rămâne de bază.

Starea de alertă urmează să expire pe 16 iulie, motiv pentru care reprezentanții Guvernului se vor întâlni mâine pentru a stabili dacă aceasta va fi prelungită. Deja reprezentanții Guvernului au declarat că prelungirea acesteia este iminentă în contextul în care în ultimele săptămâni, România a înregistrat recorduri de cazuri noi de Covid-19.

"Se impune prelungirea stării de alertă. Noi avem şi o evaluare făcută cu care vom merge ca şi propunere în CNSU, la premierul Ludovic Orban şi la preşedinte", a afirmat Tătaru, la Parlament.

Întrebat dacă de la 15 iulie vor fi impuse noi restricţii, Tătaru a spus: "Să nu vorbim de restricţii, dar să nu se gândim nici la relaxări".

Nelu Tătaru: Starea de alertă, aproape iminentă. Vor intra localități în carantină

Luni, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că prelungirea stării de alertă după 15 iulie este aproape iminentă.

"În acest moment nu avem evoluţia pentru o stare de urgenţă. Noi suntem pregătiţi pentru o perioadă de două săptămâni, să avem o evoluţie fluctuantă cu creşterea numărului de cazuri, poate un 500, poate 600, poate 700, cu alternanţe în funcţie de numărul de recoltări, de anchetele în desfăşurare. Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă", a spus Tătaru, la un post de televiziune.

Ministrul Sănătății a afirmat că ar fi posibilă, în măsura în care legislaţia ar permite acest lucru, carantinarea anumitor localităţi sau regiuni. "La nivel local este posibilă, în măsura în care o să ne permită legislaţia, carantinarea unor anumite localităţi, carantinarea unor anumite regiuni, dar în general este mecanismul izolării de care avem nevoie", a subliniat ministrul.


 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close