Antena 3 CNN Actualitate Suspecţii în dosarul transmiterii ilegale de informaţii de la NIS Petrol, lăsaţi liberi

Suspecţii în dosarul transmiterii ilegale de informaţii de la NIS Petrol, lăsaţi liberi

Informație de ultimă oră în dosarul de transmitere ilegală de informații către Rusia de la NIS Petrol. Toți cei 4 suspecți au fost lăsați în libertate de către procurori. Nicio măsură nu a fost cerută la terminarea audierilor. 

Suspecţii în dosarul transmiterii ilegale de informaţii de la NIS Petrol, lăsaţi liberi
de Andreea Borboros    |    04 Oct 2022   •   08:54

După ore întregi în care cei patru suspecți, alături de cei patru martori care au fost duși la sediul DIICOT pentru a da explicații în fața oamenilor legii, procurorul de caz a decis să nu ia nicio măsură de reținere în ceea ce îi privește pe cei patru. Așadar, cercetările vor fi efectuate cu suspecții în libertate.

Important de spus este faptul că în zilele următoare se vor face mai multe expertize tehnice în ceea ce privește calculatoarele și unitățile de stocare a datelor, care au fost altfel ridicate în urma perchezițiilor de ieri, atât de la sediul companiei, cât și de la domiciliile celor patru suspecți.

Iată că în ceea ce îi privește pe cei patru - și vorbim aici de cetățeni străini și români - procurorii DIICOT din Timișoara au formulat acuzații sub aspectul comiterii infracțiunilor de difuzare a informațiilor secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii și transfer neautorizat de date informatice. Dacă procurorii români s-au ferit să folosească termenul de spionaj, a făcut-o clar și răspicat președintele Serbiei.

Acesta a declarat aseară că ţara sa nu are nicio legătură cu scandalul pe care l-a numit "un război politic și de spionaj".

Adina Anghelescu, detalii din operaţiunea de sustragere de informaţii secrete din România pentru ruşi

 

×
Subiecte în articol: Timișoara NIS Petrol
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close