Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu: Ce se întâmplă azi cu Antena 3, mâine se poate repeta cu o altă instituție de presă

Tăriceanu: Ce se întâmplă azi cu Antena 3, mâine se poate repeta cu o altă instituție de presă

Tăriceanu: Ce se întâmplă azi cu Antena 3, mâine se poate repeta cu o altă instituție de presă
Sursa foto: Foto: Facebook
15 Feb 2016   •   21:13
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a atras atenția luni, după ce a aflat că emisia Antena 3 este în pericol în urma unui ordin de evacuare, că același lucru se poate întâmpla mâine unei alte instituții de presă, dacă libertatea de exprimare nu este respectată.
 
”Libertatea de experimare e consfințită de Constituție, care spune că nicio publicație nu poate fi suprimată. (...) Dacă azi e vorba de Antena 3, mâine s-ar putea să fie vorba de o altă televiziune sau publicație”, a spus președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, luni, într-o intervenție telefonică de la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.
 
Șeful Senatului a precizat că inițiativa de a comenta această problemă îi aparține.
 
”Eu am avut inițiativa de a vă suna, că mi s-a părut necesar să am această intervenție, și în calitatea mea de președinte al unui partid politic”, a spus Tăriceanu.
 
”În actualul context politic al anului 2016, guvernul care a primit votul de învestitură, mă așteptam să fie interesat de alegeri, dar desființarea unei televiziuni libere de o instituție din subordinea guvernului mi se pare un semnal prost pentru democrația din România”, a adăugat copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Mihai Gâdea a anunțat în emisiunea 100 de Minute că emisia televiziunii Antena 3 este amenințată. Inspectorii ANAF au transmis că, în cel mult cinci zile, clădirile în care funcționează Antena 3 vor fi evacuate
 

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close