Antena 3 CNN Actualitate Tăriceanu, despre candidatura la alegerile prezidențiale: „Depinde și de voința comună, dar și de o anumită conjunctură și de o anumită susținere politică”

Tăriceanu, despre candidatura la alegerile prezidențiale: „Depinde și de voința comună, dar și de o anumită conjunctură și de o anumită susținere politică”

Tăriceanu, despre candidatura la alegerile prezidențiale: „Depinde și de voința comună, dar și de o anumită conjunctură și de o anumită susținere politică”
03 Sep 2018   •   15:56

Călin Popescu Tăriceanu îl ţine în şah pe Liviu Dragnea în privinţa candidaturii comune la preşedinţie. Tăriceanu spune că, deşi au existat discuţii pe această temă, este prea devreme pentru a stabili dacă ALDE şi PSD vor avea un candidat unic sau vor merge pe drumuri separate la viitoarele alegeri. 

„Să știți că aceste discuții nu sunt noi. Am mai avut discuții pe acest subiect, nu mi-am schimbat punctul de vedere. Am convenit cu președintele PSD, Liviu Dragnea, să facem o discuție și să hotărâm. Cred că nu a vrut să transmită acest mesaj prin intermediul presei colegilor săi. Practic, nu suntem în situaţia de a fi luat vreo decizie în acest sens. Este mult prea devreme pentru a lua vreo decizie referitoare la un candidat comun sau nu şi cine va fi candidatul", a afirmat Tăriceanu.

Întrebat dacă vrea să candideze, Tăriceanu a spus că „acest exercițiu depinde și de voința comună, dar și de o anumită conjunctură și de o anumită susținere politică”. 

Președintele Senatului a mai spus că nici în privința alegerilor europarlamentare, ALDE nu a hotărât dacă va merge pe liste separate sau comune cu PSD.

„Am anunţat că la ALDE am stabilit criteriile de selecţie, deci indiferent dacă vom merge pe liste separate sau nu criteriile de selecţie rămân valabile şi ele ne vor ajuta la definirea criteriilor cu mai multă acurateţe, pe bază de punctaje, în aşa fel încât alegerea să fie una cât mai obiectiv posibil şi ulterior vom stabili formula. Orice formulă are bineînţeles şi avantaje şi inconveniente”, a spus Tăriceanu.

×
Subiecte în articol: Dragnea Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close