Antena 3 Actualitate Măsuri de criză la Tarom, compania taie 20% din salariile angajaților

Măsuri de criză la Tarom, compania taie 20% din salariile angajaților

de Claudia Popovici    |    06 Oct 2020   •   19:00
Măsuri de criză la Tarom, compania taie 20% din salariile angajaților
Sursa foto: Antena3

În contextul pandemiei cu coronavirus, TAROM anunță reducerea salariilor angajaților cu 20%. Potrivit unui comunicat emis în această seară, compania anunță măsuri privind reducerea programului de lucru pentru salariați.

Toți angajații companiei vor trece la program de patru zile pe săptămână, în loc de cinci zile și automat salariul lor va fi redus cu 20%, anunță TAROM, prin intermediul unei decizii a directorului general, dată publicității în această seară.

"Toți salariații companiei vor presta activitate în program de lucru redus, respectiv 4 zile, în cadrul săptămânii de lucru de 5 zile, cu plata corespunzătoare a drepturilor salariale, pentru timpul efectiv lucrat.

Pentru salariații care lucrează în program fix de 8 ore pe zi/5 zile pe săptămână, ziua liberă neplătită va fi luni sau vineri, fiecare manager responsabil urmând a împărți salariații în cele două zile libere indicate, astfel încât să se asigure continuitatea activității", precizează directorul general al TAROM.

Este prima măsură de reducere a salariilor a unei companii de stat, în condițiile în care încasările companiei de zbor au înregistrat o prăbușire în ultimele luni, din cauza restricțiilor cauzate de infecțiile cu COVID-19 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close