Antena 3 CNN Actualitate Tavanul Secției 3 de Poliție a Capitalei s-a prăbușit. ”Raportăm: ne cade tavanul în cap!”

Tavanul Secției 3 de Poliție a Capitalei s-a prăbușit. ”Raportăm: ne cade tavanul în cap!”

Polițiștii români au ajuns să fie în pericol nu doar pe teren, ci si în secția de Poliție unde lucrează. Tavanul secției 3 al Poliției din Capitală s-a prăbușit peste birourile agenților.

Tavanul Secției 3 de Poliție a Capitalei s-a prăbușit. ”Raportăm: ne cade tavanul în cap!”
Sursa foto: Sindicat Europol
de Laura Dinu    |    02 Sep 2021   •   08:41

Sindicatul Europol trage un semnal de alarmă asupra stării de degradare în care se află clădirile în care polițiștii lucrează. 

”Domnule ministru, raportăm: Ne cade tavanul în cap!” Așa își încep postarea, pe o rețea socială, sindicaliștii din poliție, după ce tavanul Secției 3 a Poliției din Capitală s-a prăbușit peste birourile polițiștilor.

”Nu a fost rănită nicio persoană”

Cei de la Poliția Capitalei au emis, în urmă cu scurt timp, și un comunicat de presă prin care dau asigurări că nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului. Este vorba despre clădirea unde funcționează, în acest moment, secția 3 de Poliție. Acolo s-a desprins o bucată din tavan care a căzut peste toate birourile agenților. 

”În data de 01 septembrie 2021, în interiorul clădirii în care funcționează Secția 3 Poliție, un fragment de tencuială s-a desprins din tavan. Nu a fost rănită nicio persoană.

Sediul Secției 3 Poliție este în proiect de modernizare prin BIRD. S-a efectuat deja  expertiza tehnică și studiul de fezabilitate, în anul 2020. Ulterior a fost depus la Direcția de Cultură a Municipiului București, în vederea obținerii avizelor necesare.

Direcția de Cultură a solicitat completarea studiului de fezabilitate  cu un studiu istoric, având în vedere vechimea clădirii în care funcționează Secția 3 Poliție.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Studiul istoric a fost elaborat în acest an, documentația în vederea obținerii avizelor fiind deja depusă la Direcția de Cultură a Municipiului București, în vederea analizării și avizării documentației.

După avizare, în funcție de fondurile financiare alocate, se va derula procedura de achiziție proiectare și execuție.

Pentru funcționarea, o scurtă perioadă de timp, în sediul subunității, din dimineața de 02.09., se execută anumite lucrări de reparații curente.

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București este în procedură de identificare, în vederea închirierii, a unui imobil care să corespunda cerințelor funcționale pentru  secția de poliție”, se arată în comunicatul poliției. 

”Norocul a făcut să nu vorbim despre vătămări grave sau victime”

Sindicatul Europol îi reproșează  însă ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, că nu este în stare să ofere condiții sigure de muncă celor pe care îi păstorește.

Polițiștii sunt indignați de faptul că o țară cu pretenții de spațiul Schengen nu oferă celor care prestează un serviciu public, precum cel al Poliției, nici cele mai elementare condiții pentru a-şi desfășură activitatea.

”În ultima apariție publică ministrul Bode ne-a vorbit despre drumuri și poduri, despre asfaltări și proiecte de infrastructură rutieră.

Între timp, la MAI, unde figurează Lucian Bode ca ministru, cel puțin pe hârtie, în Secția 3 Poliție din București, capitala României, în anul 2021, cade tavanul peste birourile polițiștilor.

Norocul a făcut să nu vorbim despre vătămări grave sau victime. Iar dincolo de ironie, o țară cu pretenții de Schengen nu este în stare să ofere condiții elementare de muncă pentru un serviciu public, cum este cel al Poliției.

Dar nu e bai! Colegii noștri au depus un jurământ și si-au asumat "riscurile meseriei" când au ales să devină polițiști, vor spune cârcotașii. Nu e mare diferență că ești ultragiat pe stradă sau de propria instituție care nu dă 2 bani pe siguranța noastră și chiar a cetățenilor. Bine că avem buget să primim mii de afgani cu care statul va cheltui sume importante pe cazare și masă.

Așa că, dragi cetățeni, respectați legea și faceți în așa fel încât să nu fiți nevoiți să ajungeți în interiorul unui sediu de poliție, nu de alta dar este mai periculos decât orice amendă sau pedeapsă cu închisoarea”, scriu reprezentanții Europol pe Facebook. 

Domnule ministru, raportăm: NE CADE TAVANUL ÎN CAP! În ultima apariție publică ministrul Bode ne-a vorbit despre...

Publicată de Sindicatul Europol pe Miercuri, 1 septembrie 2021

×
Subiecte în articol: secția 3 Politie
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close