Antena 3 CNN Actualitate Temperaturile încep să scadă! Meteorologii anunță că se întorc ploile

Temperaturile încep să scadă! Meteorologii anunță că se întorc ploile

Temperaturile încep să scadă! Meteorologii anunță că se întorc ploile
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    02 Sep 2018   •   16:32

Vremea 3 septembrie. Temperatura aerului va fi în scãdere faţã de intervalul anterior în majoritatea regiunilor, dar vremea se va menţine cãlduroasã în sud, sud-est şi pe arii restrânse în rest. Instabilitatea atmosfericã se va accentua în jumãtatea de vest a ţãrii şi la munte, unde vor fi perioade de timp cu înnorãri, averse, pe spaţii mici torenţiale, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie. Punctiform va cãdea grindinã, iar cantitãţile de apã vor depãşi, local, 25 l/mp şi izolat 40 l/mp, mai ales în Banat, Crişana, precum şi în zona deluroasã şi montanã a Carpaţilor Occidentali şi din vestul Carpaţilor Meridionali. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri trecãtoare în sud-est, iar manifestãri specifice instabilitãţii atmosferice, vor fi posibile izolat dupã-amiaza şi seara.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia Românã, unde şi indicele temperaturã umezealã (ITU) se va apropia şi izolat va atinge pragul critic de 80 de unitãţi. Minimele termice se vor situa în general între 10 şi 19 grade.

PROGNOZA METEO pentru marți, 4 septembrie

În vest, sud-vest şi parţial în centru, precum şi în zonele montane, cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi vor fi averse şi cu caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, iar local cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, fenomene specifice instabilitãţii atmosferice vor apãrea, dupã-amiaza şi noaptea, pe arii mai restrânse.

Temperaturile maxime vor continua sã scadã faţã de ziua anterioarã în special în jumãtatea de vest a ţãrii, unde vremea se va rãcori şi vor fi cuprinse, în general, între 22 şi 32 de grade. Temperaturile minime se vor situa între 10 şi 21 de grade, cu cele mai scãzute valori în depresiuni.

PROGNOZA METEO pentru miercuri, 5 septembrie

Vremea va fi caldã, dar şi în general instabilã. Înnorãrile vor fi temporar accentuate, mai ales dupã-amiaza şi seara, când se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã ale vântului la munte, în jumãtatea de vest a teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest. Punctiform cantitãţile de apã vor fi însemnate.

Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 30 de grade, iar cele minime, în general, între 9 şi 19 grade.
 

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close