Antena 3 CNN Actualitate Ce a răspuns Teodorovici când a fost întrebat daca are datorii la stat

Ce a răspuns Teodorovici când a fost întrebat daca are datorii la stat

Ce a răspuns Teodorovici când a fost întrebat daca are datorii la stat
Sursa foto: foto: captura Antena 3
16 Sep 2019   •   20:09

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a precizat luni, în contextul iniţiativei sale care vizează aplicarea pedepsei privative de libertate de la 1 la 6 ani pentru cei care nu-şi plătesc la timp contribuţiile la buget, că nu are datorii la stat.

"Nu am datorii la stat. Eu, ca persoană fizică, nu fac oprire la sursă. Nu fac obiectul acestei legi, nu am datorii la stat. Proiectul de lege se adresează acelor situaţii unde se fac opriri la sursă. Sunt în anexe la lege 12 astfel de situaţii", a arătat Teodorovici la Parlament.

Reţinerea şi neplata la timp a impozitelor şi contribuţiilor la bugetul de stat se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 6 ani, prevede o propunere legislativă iniţiată de ministrul Finanţelor, senatorul Eugen Teodorovici, şi depusă la Parlament.

Actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale prevede că este considerată infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 6 ani "reţinerea şi neplata, încasarea şi neplata, ori, după caz, nereţinerea sau neîncasarea, în cel mult 30 zile de la termenul de scadenţă prevăzut de lege, a impozitelor şi/sau contribuţiilor prevăzute în lege.

Printre taxele enumerate într-o anexă a legii se numără: "impozitul pe dividendele plătite de o persoană juridică română către o persoana juridică română; impozitul pentru veniturile din activităţi independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă; impozitul pe veniturile din drepturile de proprietate intelectuală; impozitul pe venitul din salarii şi asimilate salariilor; impozitul pe veniturile din arendă; impozitul pe veniturile sub formă de dobânzi; impozitul pe veniturile sub forma de dividende; impozitul pe veniturile din pensii; contribuţia de asigurări sociale; contribuţia de asigurări sociale de sănătate; impozitul pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi; impozitul datorat pe venitul din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal; contribuţia la Fondul pentru mediu".

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close