Antena 3 CNN Actualitate El este cel mai deștept om din lume. Nu ridică vocea și nu se stresează niciodată

El este cel mai deștept om din lume. Nu ridică vocea și nu se stresează niciodată

Terence Tao este cel mai deștept om din lume. Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, nu ridică niciodată vocea și nu se stresează niciodată.

El este cel mai deștept om din lume. Nu ridică vocea și nu se stresează niciodată
Sursa foto: Facebook / Terence Tao
de Laura Dinu    |    22 Sep 2021   •   09:16

Pentru a se întocmi clasamentul special al celor mai inteligenți oameni din lume, IQ-ul este folosit ca indicator.  

O inteligență medie înregistrează scoruri cuprinse între 90 și 110, în timp ce oamenii cu abilități cognitive extraordinare obțin peste 130 de puncte. Matematicianul Terence Tao însă are 230 de puncte și este recunoscut ca fiind cel mai inteligent om de pe Pământ. 

Terence s-a născut pe 17 iulie 1975, în Adelaide, Australia, fiind fiul a doi imigranți din Hong Kong. Tatăl său, doctorul Billy Tao, absolvise facultatea de medicină în 1969 şi s-a mutat în Australia, pentru a lucra ca medic pediatru. Mama lui, Grace, era licențiată în astrofizică și matematică, tot în Hong Kong.

Terry, așa cum îi spun prietenii, are doi frați. Amândoi au participat, în trecut, la olimpiadele de matematică, reprezentând țara lor. La ora actuală, unul este inginer în calculatoare și lucrează pentru Google, iar celălalt, care, din păcate, suferă de autism, este maestru internațional de șah, pianist talentat şi compozitor, licenţiat în teoria muzicii şi un doctorand în matematică.

Terence Tao a învăţat să citească singur la 2 ani și a început să își ajute prietenii la citit pe când avea doar 5 ani. La 7 ani a ajuns deja în ziarele din orașul său, îndrumându-i pe elevii de liceu la matematică. 

A început liceul la 7 ani, la aceeași vârstă la care deja programa pe computer. Bărbatul susține că a învățat matematică pe cont propriu, urmărind spectacolul pentru copii „Sesame Street”.

La vârsta de 9 ani își împărțea timpul între liceu și cursuri universitare de matematică avansată, deoarece a fi cu 7-8 ani înaintea vârstei sale în învățământ nu i se părea suficient. La 10 ani a început să câștige concursuri de matematică, devenind cel mai tânăr participant din istorie la olimpiadele matematice.

Terence avea și activități normale pentru vârsta lui. Îi plăcea să citească benzi desenate, juca Magic și îşi petrecea nopţile în jocul strategic Civlization.

Astăzi, spune că evită total jocurile video pentru că devine dependent de ele şi nu se mai poate opri până nu le finalizează 100%. De asemenea, îi place latina.

Terry este o persoană liniștită, calmă, modestă, lipsită de acele atitudini timide şi de acele dificultăți sociale care sunt întotdeauna asociate cu geniile numerelor. Nu ridică niciodată vocea, nu este niciodată stresat sau deprimat, nu este arogant, nu este antisocial. Singurul semn special: poartă aproape exclusiv tricouri colorate.

Bărbatul are o familie frumoasă, o soție, un fiu și o fiică, alături de care locuiește în Los Angeles, scrie Mediafax

×
Subiecte în articol: Terence Tao

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close