Antena 3 CNN Actualitate Titi Aur, despre șoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai: "Un inconștient a provocat această nenorocire"

Titi Aur, despre șoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai: "Un inconștient a provocat această nenorocire"

Titi Aur, expert în conducere defensivă, a vorbit, la Antena 3 CNN, despre accidentul tragic de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au fost uciși de un șofer drogat.

Titi Aur, despre șoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai: "Un inconștient a provocat această nenorocire"
Sursa foto: Captură video
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Aug 2023   •   23:07

Expert în conducerea defensivă, Titi Aur avertizează că atunci când șoferul se urcă la volan în stare de ebrietate sau sub influența drogurilor mașina devine o "armă".

"În momentul în care ne urcăm la volan în stare de ebrietate, sub influența drogurilor, în stare de oboseală avansată, mașina devine o armă. Este echivalentul unui kalașnikov, cu care tragi la nimereală și omori sau nu omori pe cineva.

Din păcate, în această dimineață, acest kalașnikov a omorât doi tineri, iar alții au fost accidentați.

Vorbim despre un inconștient la volan, care, având această armă pe mână, poate să producă orice fel de dezastru", a spus Titi Aur, la Antena 3 CNN.

Citește și: Șoferul de 19 ani, care a spulberat opt oameni la 2 Mai, își vindea hainele de firmă pentru droguri

De asemenea, Titi Aur afirmă că cei opt pietoni izbiți în plin de tânărul de 19 ani nu aveau nicio șansă de a se feri din calea bolidului.

"Ei nu au greșit cu nimic, doar că a venit un inconștient, care, aflat sub influența drogurilor, a provocat această nenorocire.

Chiar dacă îl vezi, este greu să te ferești, mai ales când este un grup mai mare. Dacă ești singur, mai ai o șansă, dar grupul mai mare nu se poate feri. Ei nu au niciun fel de vină. 

Societatea poate să facă două lucruri, anume conștientizarea a cât mai multor șoferi, tineri sau mai puțin tineri, prin tot felul de forme de educație și coerciția drastică, adică: Te-am prins sub influența drogurilor, ți-am anulat permisul de conducere. Nu când ai făcut accident și ai omorât doi oameni", a mai adăugat expertul.

Autorul accidentului a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la cocaină, amfetamină și metamfetamină.

De asemenea, el a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Acum, tânărul de 19 ani a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca mâine să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, cu propunere legală.

×
Subiecte în articol: Titi Aur 2 Mai şofer drogat
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close