Antena 3 CNN Actualitate Toate școlile s-ar putea redeschide, indiferent de numărul de cazuri de coronavirus. Anisie: Trebuie să continuăm învățarea

Toate școlile s-ar putea redeschide, indiferent de numărul de cazuri de coronavirus. Anisie: Trebuie să continuăm învățarea

Ministrul Educației nu exclude varianta ca școlile să fie redeschise, indiferent de incidența cazurilor de coronavirus.

Toate școlile s-ar putea redeschide, indiferent de numărul de cazuri de coronavirus. Anisie: Trebuie să continuăm învățarea
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    05 Noi 2020   •   07:45

Monica Anisie spune că la minister se fac în fiecare zi analize și că siguranța și sănătatea copiilor și a cadrelor didactice este prioritară.

În urmă cu doar o zi și Klaus Iohannis a recunoscut că se fac analize pentru redeschiderea graduală a școlilor în zone cu focare de COVID-19.

”În cadrul Ministerului Educației, zilnic, facem analize. Solicităm din partea Inspectoratelor Școlare informații cu privire la numărul de școli care își continuă învățarea fie în scenariul 1, fie în scenariul 2, fie în scenariul 3. 

Facem aceste colectări de date tocmai pentru că ne dorim să informăm corect opinia publică. Prin urmare, la momentul acesta, trebuie să ne gândim serios la ce înseamnă siguranța și sănătatea copiilor, a personalului și în același timp, totuși, trebuie să continuăm și învățarea”, a declarat Monica Anisie. 

Întrebată dacă se ia în calcul redeschiderea școlilor chiar și în zonele focar, Anisie a spus să sunt discuții la acest nivel. 

”Trebuie să corelăm ceea ce se întâmplă cu situația epidemiologică cu ceea ce avem în sistemul de educație”.

PSD: În România educată, modelul e fără școli deschise, fără educație, fără viitor

Reprezentanții Partidului Social Democrat au postat un mesaj pe o rețea socială prin care critică faptul că Ludovic Orban și Monica Anisie ”condamnă viitorul a milioane de copii”.

”Pentru Orban și Anisie modelul european al păstrării școlilor deschise, indiferent de duritatea restricțiilor, nu este demn de urmat. În România Educată, modelul e fără școli deschise, fără educație, fără viitor.

Îi vreți încă 4 ani la putere, să condamne viitorul a milioane de copii?

Opriti Guvernul ORBAN”, este mesajul postat de reprezentanții Partidului Social Democrat. 

×
Parteneri
Un baraj uriaş de pe fluviul Dnipro a fost aruncat în aer, în Ucraina
x close