Antena 3 CNN Actualitate Tobă de porc cu bacterii, retrasă de la raft. ANSVSA: "Cei care au produsele să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazine"

Tobă de porc cu bacterii, retrasă de la raft. ANSVSA: "Cei care au produsele să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazine"

Este alertă alimentară în toată ţara, după ce Carrefour a decis să retragă de la rafturi toba de porc "Drag de România".

Tobă de porc cu bacterii, retrasă de la raft. ANSVSA: "Cei care au produsele să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazine"
Sursa foto: colaj Antena 3
de Georgiana Adam    |    13 Noi 2021   •   19:35

Anunţul a fost făcut sâmbătă de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) care spune că respectivele produse sunt contaminate cu bacteria Listeria.

ANSVSA informează că societatea Carrefour România S.A. a inițiat retragerea de la comercializare a produsului tobă de porc Drag de România, "ca urmare a evidențierii prezenței Listeria monocytogenes".

Se recomandă persoanelor care dețin produse din lot să nu le consume, ci să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. 

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

"Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum. 

Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome.

Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni", a arătat ANSVSA.
 

×

SINTEZA ZILEI | Luni-Joi, 21:00

SUA, despre atacurile cu drone din Rusia: "Nu vom permite Ucrainei să organizeze atacuri în afara frontierelor sale"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close