Antena 3 CNN Actualitate Tokes a predat Bisericii Reformate medalia "Steaua României": Cine vrea să o ia să vină la Timişoara

Tokes a predat Bisericii Reformate medalia "Steaua României": Cine vrea să o ia să vină la Timişoara

Tokes a predat Bisericii Reformate medalia "Steaua României": Cine vrea să o ia să vină la Timişoara
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    15 Dec 2013   •   17:20

Europarlamentarul Laszlo Tokes a predat, duminică, Bisericii Reformate din Timişoara medalia "Steaua României" în grad de Cavaler şi ordinul prin care i-a fost conferită, spunând că, dacă vreo persoană doreşte să îi ia înapoi distincţia, să meargă la Timişoara, transmite Mediafax.

Tokes a făcut referire, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Bisericii Reformate din Timişoara, unde a izbucnit Revoluţia din Decembrie 1989, la distincţia "Steaua României" în grad de Cavaler, primită în anul 2009 de la preşedintele Traian Băsescu.
   
"Să vină la Timişoara, dacă vrea cineva să ia înapoi distincţia ?Steaua României? în grad de Cavaler", a spus Tokes.
   
El a predat Bisericii Reformate din Timişoara, pentru a le păstra, atât medalia, cât şi ordinul de conferire a acestei distincţii, semnat de preşedintele Traian Băsescu în anul 2009.
   
Tot duminică, la sediul Bisericii Reformate din Piaţa Maria, chiar sub fereastra de unde pastorul Laszlo Tokes îndemna lumea să înceteze să îl mai susţină, în 15 decembrie 1989, au fost depuse coroane de flori în memoria celor care s-au jertfit la Revoluţie.
   

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close