Antena 3 CNN Actualitate Tokes Laszlo - UDMR este unealta guvernelor româneşti împotriva populaţiei maghiare

Tokes Laszlo - UDMR este unealta guvernelor româneşti împotriva populaţiei maghiare

Tokes Laszlo - UDMR este unealta guvernelor româneşti împotriva populaţiei maghiare
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Feb 2012   •   17:41

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) a fost descrisă, de către europarlamentarul Tokes Laszlo, drept 'unealta politică a guvernelor româneşti împotriva maghiarilor', informează Agerpres, adăugând că îşi doreşte ca UDMR să fie îndepărtată de la putere.

'Ar fi un anacronism şi un caz excepţional în toată tabăra postsovietică dacă postcomuniştii socialişti s-ar întoarce la putere. Şi cazul României ar fi un unicat în această privinţă. Pe de altă parte, pe noi nu ne afectează atât de mult partidele româneşti de guvernare, ci poziţia UDMR, căci unealta principală a tuturor guvernelor româneşti faţă de populaţia maghiară este totdeauna UDMR. De multe ori, UDMR nu pe noi ne reprezintă către putere, ci reprezintă glasul puterii către comunitatea maghiară. Mi-ar face plăcere dacă se reîntoarce la putere PSD şi UDMR ar ieşi de la putere, pentru că atunci nu ar putea fi folosită ca unealtă a guvernului, a puterii postcomuniste', a spus europarlamentarul.

El şi-a exprimat însă temerea că UDMR va găsi soluţia să facă parte din nou din guvern şi a apreciat că aceasta ar fi chiar 'fatal' pentru comunitatea maghiară.

'Aceasta ar fi chiar fatal pentru comunitatea maghiară. (...) Noi am pierdut, de fapt, din cei 22 ani de după Revoluţie cam 15 ani, i-am pierdut în zadar, privind viitorul comunităţii maghiare şi supravieţuirea comunităţii maghiare', a afirmat Tokes Laszlo.

Pe parcursul lucrărilor, Tokes s-a abţinut să critice UDMR, partid pe listele căruia a candidat pentru Parlamentul European, dar în timpul conferinţei de presă şi în discursul de final susţinut la lucrările congresului PPMT a atacat Uniunea, pe care a numit-o 'partid maghiar postcomunist' şi a spus că 'este instrumentul distrugerii politice'.

×
Subiecte în articol: udmr tokes laszlo guvern
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close