Antena 3 CNN Actualitate Tolo.ro. Noi detalii în scandalul Hexi Pharma: Hexi Pharma și Unilab lucrau ca un mecanism. Aceștia făceau experimente, dar nu doar în laborator, ci pe milioane de oameni

Tolo.ro. Noi detalii în scandalul Hexi Pharma: Hexi Pharma și Unilab lucrau ca un mecanism. Aceștia făceau experimente, dar nu doar în laborator, ci pe milioane de oameni

Tolo.ro. Noi detalii în scandalul Hexi Pharma: Hexi Pharma și Unilab lucrau ca un mecanism. Aceștia făceau experimente, dar nu doar în laborator, ci pe milioane de oameni
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
21 Dec 2017   •   12:04

Managerul general și șeful de laborator Unilab, Gianina Bărbuță și Tatiana Arabagiu, și-au recunoscut complicitatea în cazul Hexi Pharma. Aceștia încercau ”la negru” în laborator ceea ce Condrea testa mai departe pe pacienți.

Întrebare procurori de ce au fost ascuns analizele ineficiente ale dezinfectanților Hexi., șefii Unilab au afirmat că substanțele veneau direct de la Dan Condrea și erau teste experimentale.

Potrivit tolo.ro, chimiștii de la Unilab au povestit în dosarul penal cum primeau de la Dan Condrea recipienți nemarcați și făceau ”analize necodate”, pe care le-au descris la Parchetul General ca ”experimente”. Acest lucru îl făceau în secret, fără evidențe, fără să treacă rezultatele negative în acte și fără facturi.

În emailuri și în convorbiri pe WatsApp interceptate de procurori, Condrea și șefii Unilab vorbesc în clar despre teste pe Suprasept, Kalas și alte produse existente pe piață. Dacă testele ieșeau prost, nu le înregistrau. Aceștia nu experimentau produse noi, ci concentrația dezinfectanților care deja fuseseră avizați și erau distribuiți în 340 de spitale.


Hexi Pharma și Unilab lucrau ca un mecanism. Aceștia făceau experimente, dar nu doar în laborator, ci pe milioane de oameni.

×
Subiecte în articol: experimente laborator Hexi Pharma
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close