Antena 3 CNN Actualitate Toți românii plătesc anual 65 de lei pentru Metroul București. Reacția brașovenilor: "O dată în viața mea am fost, în 40 de ani"

Toți românii plătesc anual 65 de lei pentru Metroul București. Reacția brașovenilor: "O dată în viața mea am fost, în 40 de ani"

Oamenii din satele braşovene au fost surprinşi să audă că din impozitul pe care îl plătesc, 65 de lei se duc la Metroul Bucureşti. Unii dintre ei nici nu au ajuns în Capitală până acum, şi, indignaţi de cele auzite, spun că din acei bani mai bine s-ar asfalta nişte gropi.

Toți românii plătesc anual 65 de lei pentru Metroul București. Reacția brașovenilor: "O dată în viața mea am fost, în 40 de ani"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    04 Aug 2022   •   09:18

Singurul oraş din România în care există metrou este Bucureşti. Cu toate astea, fiecare salariat şi pensionar din ţară plăteşte 65 de lei pentru acest mijloc de transport în comun. O bătaie de joc, ar numi-o unii, pentru că, în 40 de ani de plătit taxe, au ajuns o singură dată în Capitală.

"O dată în viața mea am fost, în 40 de ani."

"Eu stiu ce e metrou, dar nu merg cu el, n-am fost la București."

"În toată viața mea, de vreo trei ori.", spun brașovenii.

Unii dintre pensionari din județ, abia dacă ajung la Braşov, darămite la Bucureşti.

"Dacă am fost de 2-3 ori la Brașov e lucru mare, d-apăi București, nici atât. Habar nu am, numai după harta știu unde e Bucureștiul."

Au fost chiar deranjaţi de faptul că acei bani ar putea fi folosiţi pentru a rezolva probleme locale.

"De ce nu se duce în Brașov? Să se ducă la noi în sat că n-au fost șanțuri, n-au făcut nimic."

Nu doar braşovenii plătesc această sumă pentru metrou. Din impozitul fiecărui salariat şi pensionar din România, 65 de lei se duc la Metroul Bucureşti.

Sorin Grindeanu: "De ce nu se plăteşte de la bugetul statului transportul în comun la Cluj, la Iaşi, la Craiova, la Timişoara?"

Sorin Grindeanu a declarat luni că este „deschis” pentru discuții cu Primăria București pentru un transfer al Metrorex care este susținut acum din bani de la Ministerul Transporturilor.

"Am mai spus acest lucru – de ce nu se plăteşte de la bugetul statului transportul în comun la Cluj, la Iaşi, la Craiova, la Timişoara? (...) Eu sunt deschis să am o discuţie cu Primăria Generală a Bucureştiului, dacă îşi doresc acest lucru, astfel încât totuşi transportul în comun în Bucureşti să fie în gestiunea Municipiului Bucureşti. Legea poate fi făcută în aşa mod încât, şi nu vreau să fiu înţeles greşit, tot acest transport e de interes naţional, se pot găsi soluţii. Dar de ce să plătească un moldovean pentru transport? Ştiu că supăr bucureştenii acum, dar nu e corect", a spus ministrul Transporturilor. 

El a precizat că "aproximativ 700 de milioane au cerut cei de la Metrorex, pe diverse capitole".

×
Subiecte în articol: metrou București
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close