Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu, apel la Donald Trump

Traian Băsescu, apel la Donald Trump

Traian Băsescu, apel la Donald Trump
Sursa foto: sursa foto: Agerpres
10 Ian 2017   •   19:28

Șaptesprezece actuali și foști lideri sau oficiali europeni, printre care și fostul președinte Traian Băsescu, i-au adresat o scrisoare lui Donald Trump, în care au făcut apel către acesta ca administrația sa să păstreze direcția țării. “Putin nu își dorește o Americă măreață”, susțin aceștia, scrie Washington Post, citat de Libertatea.

Scrisoarea către Donald Trump a fost semnată printre alții de Traian Băsescu, Toomas Hendrik Ilves, fost președinte al Estoniei, Carl Bildt, fost premier și ministru de Externe al Suediei, Radosław Sikorski, fost ministru de Externe al Poloniei, sau Rosen Plevneliev, președintele în funcție al Bulgariei.

“Putin nu își dorește o Americă măreață. Noi, aliații voștri, vrem asta”, transmit cei 17 actuali și foști lideri europeni.

”În calitate de aliați, facem un apel la noua administrație SUA și la Congres să fie fermi în apărarea obiectivelor și intereselor noastre comune: pacea, relația transatlantică și libertatea”, au transmis aceștia.

Băsescu și ceilalți actuali sau foști oficiali din regiune consideră că diminuarea sau anularea sancțiunile aplicate Rusiei ar pune în pericol securitatea și stabilitatea pe care europenii și americanii au creat-o după Războiul Rece.

×
Subiecte în articol: Donald Trump
Parteneri
Waze a lansat o nouă funcție, cerută de toți șoferii!
x close