Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu, într-un nou dosar

Traian Băsescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu, într-un nou dosar

Traian Băsescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu, într-un nou dosar
05 Mai 2015   •   22:16

Traian Băsescu este urmărit penal într-un nou dosar, pentru abuz în serviciu contra persoanei, la cererea Parchetului General. Fostul preşedinte este acuzat că, în vremea în care era primar al Capitalei, a retrocedat în mod ilegal mai multe imobile. Zeci de oameni au fost evacuaţi deja din aceste case.

Dosarul a fost redeschis la Tribunalul Sectorului 5, la cererea Parchetului General, după ce în 2010 a fost închis cu neînceperea urmăririi penale pentru că fapta ar fi fost prescrisă, a anunţat Adrian Ursu în emisiunea Sinteza Zilei.

Plângerea a fost depusă de doamna Ioana Preda în legătură cu retrocedări dispuse de Traian Băsescu pe vremea când deţinea funcţia de primar general al Bucureştiului.

Doamna Ioana Preda a declarat în emisiunea Sinteza Zilei că a fost evacuată din propria casă în urmă cu doi ani şi că, de 12 ani, se luptă în instanţă pentru a-şi face dreptate.

„Nimeni nu-mi dă înapoi cei 12 ani pe are i-am pierdut în instanţe”, a mai spus doamna Ioana Preda. „Nu mă mai aşteptam şi nici nu credeam că se va face vreodată dreptate în România”, a adăugat Ioana Preda.

Întrebată ce ar dori să-i transmită lui Traian Băsescu, Ioana Preda a declarat: “Să-i fie ruşine și Dumnezeu are grijă de fiecare. (...) El mi-a distrus viaţa, mi-a distrus familia”.


Cazul retrocedărilor ilegale făcute de Traian Băsescu către controversatul Nicolas Jordan a fost prezentat de mai multe ori în emisiunea Sinteza Zilei.  Zeci de chiriaşii au fost evacuaţi până acum, iar ultimii au fost scoşi din case în luna martie, când au fost chemaţi jandarmii.

Coşmarul oamenilor a început în 2003, când la uşa lor a bătut Nicholas Jordan care pretindea că e moştenitorul familiei care ar fi deţinut casele de pe Şerban Vodă, donate statului român. Locatarii evacuaţi susţin că Traian Băsescu, în vremea în care era primar, ar fi semnat actele fără a i se face dovada că Jordan era cu adevărat fiul fostului proprietar. Chiar şi una dintre deciziile instanţei arata clar că Jordan nu a putut face dovada identităţii sale.

Cu toate acestea, pâna acum, lupta chiriaşilor în justiţie nu a avut niciun efect. Traian Băsescu a fost şi el subiectul plângerilor către Parchete, dar i s-a dat neînceperea urmăririi penale, pe motiv că fiind preşedinte beneficiază de imunitate.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close