Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu participă joi şi vineri la lucrările Consiliului European de vară de la Bruxelles

Traian Băsescu participă joi şi vineri la lucrările Consiliului European de vară de la Bruxelles

Traian Băsescu participă joi şi vineri la lucrările Consiliului European de vară de la Bruxelles
26 Iun 2013   •   20:12

Preşedintele Traian Băsescu va participa, joi şi vineri, la lucrările Consiliului European de vară de la Bruxelles, pe agenda căruia se află cadrul financiar multianual 2014-2020, discutarea Semestrului european, locurile de muncă pentru tineri, finanţarea economiei UE, extinderea Uniunii, scrie Mediafax.
   
Băsescu va participa joi seară, de la ora 18.15 (ora României), la prima parte a reuniunii Consiliului European, la care va fi prezent şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, urmată de o altă discuţie, în cursul serii, în cadrul dineului de lucru, potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale.
   
Vineri dimineaţă, preşedintele Băsescu va participa la cea de-a doua sesiune de lucru a Consiliului, după care, în jurul orei 14.00 (ora României), va susţine şi o declaraţie de presă cu privire la rezultatele lucrărilor.
   
Potrivit scrisorii de invitaţie transmise de preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, principalele teme ale acestei reuniuni vor fi combaterea şomajului în rândul tinerilor şi îmbunătăţirea finanţării economiei UE, abordate în cursul sesiunii de joi seară, la care vor fi prezenţi şi preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, şi preşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI), Werner Hoyer.
   
În cursul dineului de lucru se vor discuta rezultatele Semestrului European şi recomandările specifice de ţară adoptate de Comisia Europeană.
   
La sesiunea de discuţii de vineri dimineaţă se va discuta despre măsurile de aprofundare a Uniunii Economice şi Monetare,  despre aderarea Letoniei la zona euro, se va decide asupra începerii negocierilor de aderare cu Serbia şi se va saluta aderarea Croaţiei la UE începând cu 1 iulie.
   
Preşedintele Traian Băsescu urmează să se deplaseze la Bruxelles cu un zbor de linie al companiei Tarom.
   
   

 

×
Subiecte în articol: Consiliul European Martin Schulz
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close